Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Oppervlaktewater pilot voor Dunea Valkenburgse Meer inbedrijf gesteld

Al eerder schreven we in de LogistiContour over project Valkenburgse Meer. Dunea is op zoek naar nieuwe bronnen voor drinkwater omdat het robuuste systeem, met twee rivierbronnen (Maas en Lek) en 80 km lange leidingen naar de duinen, steeds kwetsbaarder wordt. Vervuiling ligt op de loer, droogte zorgt voor weinig rivierwater om drinkwater van te maken en de lange leidingen blijken steeds vaker te moeten worden verlegd om plannen van anderen mogelijk te maken. Ze zijn dan tijdelijk niet beschikbaar.

Dunea zoekt naar een mix van bronnen en technieken die de leveringszekerheid van lekker en betrouwbaar drinkwater waarborgt onder allerlei omstandigheden. Eén van die bronnen is het bereiden van drinkwater vanuit oppervlaktewater uit het Valkenburgse Meer. Het Valkenburgse Meer wordt gevoed met water uit de Oude Rijn. De kwaliteit van het water voldoet aan de eisen die Dunea stelt voor een eventuele nieuwe bron. Een groot voordeel is ook dat het Valkenburgse Meer maar op 5 km afstand van pompstation Katwijk ligt waardoor de transportafstand beperkt is. Voordat er besloten kan worden om het Valkenburgse Meer ook daadwerkelijk te gaan inzetten voor de drinkwatervoorziening is nader onderzoek nodig naar de wijze waarop dit water het beste kan worden gezuiverd. Technieken toegepast in de proefinstallatie zijn: Microfiltratie, Ultrafiltratie, Reverse Osmose, Zandfiltratie (snelfilters), inclusief bijbehorende chemieopslag & dosering en mobile CIP unit. De verschillende zuiveringstechnieken zijn in diverse configuraties te gebruiken.

De leveringsomvang van Logisticon bestaat verder uit;

  • Plaatsen bedrijfshal met kantoor en lab
  • Ontwerpen, samenbouwen, programmeren en testen per zuiveringsonderdeel (skid modulair) in onze werkplaats
  • Op locatie alle zuiveringsonderdelen aan elkaar monteren tot één geheel
  • Op locatie het geheel testen en indrijfstellen
  • Civiele werkzaamheden in en om de bedrijfshal
  • Onderhoud gedurende de testperiode
     

Gedurende circa 4 jaar zal er onderzoek gedaan worden met deze proefinstallatie bij het Valkenburgse Meer. Na afloop van de testperiode zal de proefinstallatie afgebroken en verwijderd worden.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Het is tijd om Logisticon collega’s in het zonnetje te zetten: 12,5 jaar in dienst!
Deze maand heeft Logisticon het genoegen om met niet één, niet twee, maar drie fantastische collega’s te vieren dat zij al 12,5 jaar in dienst zijn!
Lees meer
Ontdek de toekomst van waterbehandeling met Logisticon Water Treatment op de Aqua Nederland Vakbeurs!
Van 19 tot 21 maart verwelkomt Logisticon u graag op stand E206, waar het team van specialisten klaarstaat voor al uw waterbehandelingsvraagstukken.
Lees meer
Stap voor stap naar optimale waterbehandeling met Logisticon’s huuropties
Overweegt u waterzuiveringsapparatuur voor uw bedrijf, maar twijfelt u tussen kopen en huren? Ontdek waarom huren bij Logisticon Water Treatment de slimste oplossing is voor uw behoeften!
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.