Dubbel Pass RO installatie

Stork Prints levert systemen en verbruiksgoederen voor applicaties in de textiel-, grafische- en digitale druk markten. Deze producten kunnen drukken op verschillende substraten, zoals textiele materialen, papier en verschillende soorten plastic. Het aanbod van Stork Prints is geschikt voor zowel analoge systemen die gebruik maken van het rotatiedrukprincipe of digitale systemen waar geen direct contact is tussen substraat en beelddrager. De Stork Prints groep opereert wereldwijd door een uitgebreid netwerk van locale vestigingen.

Begin 2005 heeft Stork Prints (Boxmeer) aan Logisticon de opdracht verleend voor het leveren van een dubbel pass Reverse Osmosis (RO) installatie. Deze nieuwe installatie is een onderdeel van het Stork-project om de demiwaterproductie te verhogen en tegelijk de leveringszekerheid te vergroten.

De RO-installatie is ontworpen voor een productie van 15 m3/h met een door Stork gestelde kwaliteitseis aan het permeaat van maximaal 2 μS/cm. Verder lag er de planningtechnische eis aan de opdracht ten grondslag dat de installatie binnen 12 weken na opdracht operationeel moest zijn. Eind april 2005 is de installatie reeds op locatie en binnen de gewenste planning in bedrijf gesteld. Het permeaat heeft een geleidbaarheid van circa 0,7 μS/cm en voldoet ruimschoots aan de gewenste kwaliteit. Bovendien kan de kwaliteit positief worden beïnvloed door de loogdosering voor de tweede Pass te variëren. Bewaking en visualisatie via een PC op afstand is mogelijk met de meegeleverde T-Box.

Drinkwaterbedrijf Evides onderzoekt zuiveringstechnologie voor de toekomst


Door klimaatverandering (lage en hoge rivierafvoer en verzilting), eventuele bodemverontreiniging en lozing van ongewenste stoffen wordt de kwaliteit van de bronnen waaruit drinkwater geproduceerd beïnvloed. Om aan deze veranderingen het hoofd te bieden is Evides in diverse onderzoeksprojecten op zoek naar nieuwe technologieën.

Bekijk bericht Nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de online nieuwsbrief!

Door op "inschrijven" te klikken ga je tevens akkoord met het Privacy statement.