Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Aanvoer van gezuiverd water veiliggesteld voor chemiefabriek met de Mobile Water Solutions van Logisticon

Een Scandinavische fabriek wil de toekomstige aanvoer van gezuiverd water voor zijn productielocatie veiligstellen. Momenteel wordt het water uit een nabijgelegen meer gebruikt, met geen of weinig voorbehandeling. Er worden chemicaliën toegevoegd aan het koeltorensysteem om de waterkwaliteit acceptabel te houden en het systeem wordt gespoeld om zouten en andere concentraties op een gecontroleerd niveau te houden.

Er zijn tevens uitdagingen met capaciteitsbeperkingen en verstoppingen in het huidige systeem, maar tot op heden was nog niet volledig duidelijk wat de hoofdoorzaak was. Vanwege de intentie om de productiecapaciteit van de fabriek te verhogen en de toenemende druk op het nabijgelegen meer als waterbron, door populatiegroei van de gemeenschap, werd er gezocht naar een alternatieve waterbron. Er werd een potentiële secundaire waterbron geïdentificeerd: het effluent van een nabijgelegen gemeentelijke afvalwaterzuiveringsinstallatie, gelegen op ongeveer 1,5 km van de chemische locatie.

De kwaliteit van het effluent werd geanalyseerd en leek van goede kwaliteit om als alternatieve waterbron te dienen. Logisticon adviseerde de klant om ultrafiltratie (UF) als meest geschikte technologie te overwegen als voorbehandeling voor een omgekeerd osmosesysteem (RO is nodig om de vereiste geleidbaarheid te bereiken), om de volgende redenen:

  • UF-technologie is robuuster en heeft een breed inzetbereik (de unit kan indien nodig ook oppervlaktewater uit het meer behandelen)
  • UF vereist minder voorbehandeling van het voedingswater en heeft een hogere recovery
  • UF is een uitstekende voorbehandeling vóór omgekeerde osmose
  • Logisticon heeft robuuste gestandaardiseerde UF-units en veel operationele ervaring
  • De UF / RO-installaties van Logisticon kunnen na het opstarten bijna zonder fysieke tussenkomst van een operator bediend worden via een remote control systeem

Na een gezamenlijk engineeringstraject is er gekozen voor een ultrafiltratie-installatie type UF-2880 en een omgekeerde osmose (RO) installatie type RO-108. Beide installaties, met een gecombineerde netto capaciteit van 100m3/u, zijn in 40ft HC-containers gebouwd. Het grote voordeel van ‘containerized’ installaties is dat Logisticon complete installaties kan bouwen en testen, voordat ze ‘plug and play’ bij de klant worden neergezet. Deze manier van werken bespaart veel installatietijd op locatie en verhoogt de kwaliteit en bedrijfszekerheid van de installaties. Voor het ondersteunen van de klant, bij bediening en onderhoud, kan Logisticon de bediening van de UF- en RO-installatie op afstand overnemen (met goedkeuring van de klant).

De installatie is inmiddels aangekomen op locatie en zal in de komende maanden geïnstalleerd en in bedrijf genomen worden.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Bereid uw plant voor op de uitdagingen van de winter met Logisticon Water Treatment
De uitdagingen waarmee operators van industriële plants tijdens het winterseizoen worden geconfronteerd, zijn niet mis en Logisticon Water Treatment is de vertrouwde partner om u te helpen deze uitdagingen succesvol te overwinnen.
Lees meer
Nieuw talent versterkt Logisticon-team in verschillende functies
De afgelopen maanden zijn bij Logisticon vier nieuwe medewerkers gestart. Deze vier professionals brengen ervaring en expertise met zich mee, waardoor Logisticon kan blijven optimaliseren.
Lees meer
Energieopslagsysteem bij Logisticon zorgt voor minder milieubelasting
De energieopslagcontainer is een mooie stap in Logisticon's duurzaamheidsambitie. Door de inzet van hergebruikte (fiets)batterijen en materialen helpt Logisticon mee aan het versnellen van de circulaire economie, wat zorgt voor minder milieubelasting.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.