Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Dankzij innovatieve ‘end of pipe-oplossing’ mag klant weer lozen

Logisticon werd gevraagd om op locatie een waterscan uit te voeren bij een voedingsmiddelen bedrijf in Noord Nederland. Dit bedrijf kampte met een hoog chloridegehalte in het effluent van de huidige afvalwaterzuivering. Aan de hand van een site visit waarbij alle water vragende stromen in het productieproces zijn bekeken en in kaart gebracht, is een water en chloride balans opgesteld. Aan de hand van deze balansen is bepaald waar en op welke wijze de meeste chlorides in het water terecht kwamen.

Met de verkregen informatie is er een ‘Waterscan-adviesrapport’ opgesteld, inclusief een aantal mogelijke oplossingen. Binnen dit advies werd er gekeken naar hergebruik van zout in het productieproces. Ook werd het gebruik van chloride-arme hulpstoffen in de waterzuivering onderzocht. Gezien de tijdsdruk bleek een korte termijn ‘end of pipe-oplossing’ de meest geschikte.

De klant volgde dit advies en liet door Logisticon Verhuur de end of pipe-installatie plaatsen.  Hierbij wordt via een zandfiltratie, ultrafiltratie (UF240) en omgekeerde osmose (10m3/uur) een deelstroom ontzout. Het concentraat van de omgekeerde osmose, de ingedikte zoute stroom, wordt afgevoerd naar een externe partij en daar verder verwerkt.

Dankzij deze end of pipe-oplossing ligt het chloridegehalte van het geloosde effluent weer binnen de lozingsnorm, waardoor de klant zich weer volledig kan focussen op het productieproces.

Ervaart u ook uitdagingen met uw afvalwater, bent u geïnteresseerd in alternatieve, slimme, kostenbesparende oplossingen of wilt u meer weten over de werkwijze van Logisticon? Neem dan contact op met Logisticon’s waterspecialisten: zij staan u graag te woord.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Logisticon Water Treatment bestaat 35 jaar!
Logisticon is trots aan te kondigen dat het bedrijf dit jaar haar 35-jarig jubileum viert. Het bedrijf opent daarom haar deuren op zaterdag 10 juni. Kom langs en bezichtig het nieuwe kantoorpand en de fabriekshal onder het genot van een hapje en drankje!
Lees meer
Logisticon blijft verduurzamen
Logisticon heeft een primeur! Bij het pand in Groot-Ammers wordt een circulaire energieopslagcontainer geplaatst. Het energieopslagsysteem slaat de energie op die door de 1000 zonnepanelen op het pand opgewekt worden.
Lees meer
Door Logisticon ontwikkelde chemieopslag- en doseeroplossingen voor verhuur beschikbaar
Logisticon heeft verschillende chemieopslag- en doseeroplossingen ontwikkeld. Deze oplossing wordt een “Chemdose” genoemd, momenteel uit voorraad leverbaar.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.