Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Drinkwaterbedrijf Evides onderzoekt zuiveringstechnologie voor de toekomst

Door klimaatverandering (lage en hoge rivierafvoer en verzilting), eventuele bodemverontreiniging en lozing van ongewenste stoffen wordt de kwaliteit van de bronnen waaruit drinkwater geproduceerd beïnvloed.

Om aan deze veranderingen het hoofd te bieden is Evides in diverse onderzoeksprojecten op zoek naar nieuwe technologieën die er voor zorgen dat consumenten ook in de toekomst kunnen blijven vertrouwen op voldoende drinkwater van goede kwaliteit.

Samenwerking

Bij het opzetten en uitvoeren van deze onderzoeken werkt Evides nauw samen met verschillende partners om van elkaars expertise te kunnen profiteren. Voor een van deze onderzoeksprojecten heeft Evides Waterbedrijf aan Logisticon gevraagd een zeer uitgebreide pilothal aan de Baanhoekweg in Dordrecht in te richten met de meest uiteenlopende technieken. Deze bevat mobiele systemen zoals flotatie, diverse media- en membraanfiltratiesystemen en UV. Twee parallelle onderzoekstraten van elk 15 m3 per uur worden tegelijkertijd bedreven om zo de verschillende technieken met elkaar te kunnen vergelijken. Vanwege kostenbesparing en flexibiliteit zijn alle componenten gehuurd voor een periode van 2 jaar.

Volgens Lars Groenewold, project ingenieur Evides Waterbedrijf, is het project in een prettige samenwerking gerealiseerd, waarbij de kennis van Logisticon en Evides samen tot een mooi resultaat hebben geleid.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Logisticon Water Treatment bestaat 35 jaar!
Logisticon is trots aan te kondigen dat het bedrijf dit jaar haar 35-jarig jubileum viert. Het bedrijf opent daarom haar deuren op zaterdag 10 juni. Kom langs en bezichtig het nieuwe kantoorpand en de fabriekshal onder het genot van een hapje en drankje!
Lees meer
Logisticon blijft verduurzamen
Logisticon heeft een primeur! Bij het pand in Groot-Ammers wordt een circulaire energieopslagcontainer geplaatst. Het energieopslagsysteem slaat de energie op die door de 1000 zonnepanelen op het pand opgewekt worden.
Lees meer
Door Logisticon ontwikkelde chemieopslag- en doseeroplossingen voor verhuur beschikbaar
Logisticon heeft verschillende chemieopslag- en doseeroplossingen ontwikkeld. Deze oplossing wordt een “Chemdose” genoemd, momenteel uit voorraad leverbaar.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.