Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Drinkwaterbedrijf Evides onderzoekt zuiveringstechnologie voor de toekomst

Door klimaatverandering (lage en hoge rivierafvoer en verzilting), eventuele bodemverontreiniging en lozing van ongewenste stoffen wordt de kwaliteit van de bronnen waaruit drinkwater wordt geproduceerd beïnvloed.

Om aan deze veranderingen het hoofd te bieden is Evides in diverse onderzoeksprojecten op zoek naar nieuwe technologieën die er voor zorgen dat consumenten ook in de toekomst kunnen blijven vertrouwen op voldoende drinkwater van goede kwaliteit.

Samenwerking

Bij het opzetten en uitvoeren van deze onderzoeken werkt Evides nauw samen met verschillende partners om van elkaars expertise te kunnen profiteren. Voor een van deze onderzoeksprojecten heeft Evides Waterbedrijf aan Logisticon gevraagd een zeer uitgebreide pilothal aan de Baanhoekweg in Dordrecht in te richten met de meest uiteenlopende technieken. Deze bevat mobiele systemen zoals flotatie, diverse media- en membraanfiltratiesystemen en UV. Twee parallelle onderzoekstraten van elk 15 m3 per uur worden tegelijkertijd bedreven om zo de verschillende technieken met elkaar te kunnen vergelijken. Vanwege kostenbesparing en flexibiliteit zijn alle componenten gehuurd voor een periode van 2 jaar.

Volgens Lars Groenewold, project ingenieur Evides Waterbedrijf, is het project in een prettige samenwerking gerealiseerd, waarbij de kennis van Logisticon en Evides samen tot een mooi resultaat hebben geleid.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Pilot van Logisticon bij USG succesvol afgesloten
USG is een utility bedrijf dat verantwoordelijk is voor de inkoop, productie, distributie en verkoop van onder andere geflocculeerd kanaalwater aan het gehele industrieterrein Chemelot in Geleen.
Lees meer
Logisticon neemt leerlingen mee in de wereld van techniek
Op woensdag 17 april opende Logisticon haar deuren voor enthousiaste groep 7 leerlingen van vijf basisscholen uit Groot-Ammers, Nieuwpoort/Langerak en Streefkerk.
Lees meer
Logisticon’s ultrafiltratie-installatie getest
Op een groot chemiecluster in Duitsland zijn plannen om een nieuwe fabriek te bouwen. Voor deze nieuwe fabriek is gezuiverd oppervlaktewater nodig.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.