Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Drinkwatervoorziening voor de toekomst veiliggesteld door nieuwbouw zuiveringsstation

In 2021 is Oasen gestart met de volledige nieuwbouw van zuiveringsstation De Put in Nieuw-Lekkerland. Volgens planning zal de nieuw gerealiseerde drinkwaterzuivering in het voorjaar van 2023 weer opnieuw drinkwater gaan leveren aan het Oasen voorzieningsgebied.

Het nieuwe zuiveringsstation, waar grondwater wordt gezuiverd tot kwalitatief hoogwaardig drinkwater, is uitgevoerd met moderne zuiveringstechnieken en gebaseerd op het door Oasen ontwikkelde One Step Reverse Osmosis (OSRO) concept waarbij membraantechnologie (Reverse Osmosis) en een verdere nabehandeling zorgdraagt voor 100% onberispelijk drinkwater. 

Logisticon Water Treatment heeft in opdracht van Oasen het ontwerp en de bouw van de RO-membraaninstallaties verzorgd, inclusief de nageschakelde ionenwisseling (IEX) filters. Daarnaast heeft Logisticon de bijbehorende secundaire installaties gerealiseerd, zoals een CIP-installatie RO, een zout- en pekelopslag en regeneratiestations IEX, IEX-regeneraat- en de RO-concentraatafvoerinstallatie.

Het complete zuiveringsgebouw en het overige deel van de nabehandeling - bestaande uit calcietfiltratie en beluchting- en ontgassingstorens - wordt door de hoofdaannemer voor het complete werk gerealiseerd. Oasen zal met deze nieuwe waterzuivering de drinkwatervoorziening voor de toekomst veilig kunnen stellen. Verzilting van het grondwater en mogelijke toekomstige vervuilingen worden in deze nieuwe moderne zuivering optimaal verwijderd.

Naast het nieuwe zuiveringsstation De Put is Oasen ook gestart met de nieuwbouw van zuiveringsstation De Hooge Boom in Kamerik. Ook voor dit project heeft Logisticon de opdracht gekregen voor het ontwerp en de bouw van eenzelfde installatie zoals gerealiseerd op De Put. Naar verwachting zal het eerste drinkwater volgens het OSRO-concept in het derde kwartaal van 2023 ook hier aan de consument geleverd gaan worden.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Logisticon neemt leerlingen mee in de wereld van techniek
Op woensdag 17 april opende Logisticon haar deuren voor enthousiaste groep 7 leerlingen van vijf basisscholen uit Groot-Ammers, Nieuwpoort/Langerak en Streefkerk.
Lees meer
Logisticon’s ultrafiltratie-installatie getest
Op een groot chemiecluster in Duitsland zijn plannen om een nieuwe fabriek te bouwen. Voor deze nieuwe fabriek is gezuiverd oppervlaktewater nodig.
Lees meer
Kwaliteit drinkwater Zweedse gemeente veiliggesteld
Eind 2023 klopte een Zweedse drinkwatervoorziening, verantwoordelijk voor het drinkwater van een grote gemeente, bij Ramson AB aan, Logisticon's partner in Zweden. In de drinkwaterbron had een bacterie uitbraak plaatsgevonden.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.