Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Evides en Logisticon vieren 12,5 jaar DWP Botlek

12,5 jaar geleden is door Evides Industriewater in de Rotterdamse haven Nederlands grootste gedemineraliseerd water installatie gerealiseerd. De DWP installatie (Demi Water Plant) is in een recordtijd van 14 maanden ontworpen en gebouwd in het Rotterdam Botlek gebied, locatie Huntsman Rozenburg. Door de unieke samenwerking in bouwteamverband tussen de contractpartijen, waarbij Logisticon Water Treatment en haar zusterbedrijf Elmon elektrotechniek zorgden voor de werktuigbouwkundige en elektrotechnische demi-installatie, is uiteindelijk de eerste fase van de zuiveringsinstallatie vóór de deadline van 31 december 2009 al begin december 2009 opgestart. Evides garandeert hiermee al 12,5 jaar lang de stabiele, bedrijfszekere levering van hoge kwaliteit water.

De doelstelling van het DWP project was zeer ambitieus. In 14 maanden tijd moest het ontwerp gecompleteerd, gedetailleerd en vervolgens gebouwd en opgestart worden. Het technische ontwerp is gebaseerd op een volledig geautomatiseerd bedrijf, waarbij voldoende redundantie zorgt voor betrouwbare productie en leveringszekerheid gedurende 24 uur per dag en 365 dagen per jaar.

Om het 12,5-jubileum te vieren is vandaag op verschillende locaties van Evides en bij Logisticon heerlijk gebak bezorgd. Het team van Logisticon is nog steeds erg trots op dit project en het resultaat en viert dit jubileum graag samen met Evides.

Meer informatie over het DWP project vindt u hier.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Logisticon Water Treatment bestaat 35 jaar!
Logisticon is trots aan te kondigen dat het bedrijf dit jaar haar 35-jarig jubileum viert. Het bedrijf opent daarom haar deuren op zaterdag 10 juni. Kom langs en bezichtig het nieuwe kantoorpand en de fabriekshal onder het genot van een hapje en drankje!
Lees meer
Logisticon blijft verduurzamen
Logisticon heeft een primeur! Bij het pand in Groot-Ammers wordt een circulaire energieopslagcontainer geplaatst. Het energieopslagsysteem slaat de energie op die door de 1000 zonnepanelen op het pand opgewekt worden.
Lees meer
Door Logisticon ontwikkelde chemieopslag- en doseeroplossingen voor verhuur beschikbaar
Logisticon heeft verschillende chemieopslag- en doseeroplossingen ontwikkeld. Deze oplossing wordt een “Chemdose” genoemd, momenteel uit voorraad leverbaar.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.