Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Evides en Logisticon vieren 12,5 jaar DWP Botlek

12,5 jaar geleden is door Evides Industriewater in de Rotterdamse haven Nederlands grootste gedemineraliseerd water installatie gerealiseerd. De DWP installatie (Demi Water Plant) is in een recordtijd van 14 maanden ontworpen en gebouwd in het Rotterdam Botlek gebied, locatie Huntsman Rozenburg. Door de unieke samenwerking in bouwteamverband tussen de contractpartijen, waarbij Logisticon Water Treatment en haar zusterbedrijf Elmon elektrotechniek zorgden voor de werktuigbouwkundige en elektrotechnische demi-installatie, is uiteindelijk de eerste fase van de zuiveringsinstallatie vóór de deadline van 31 december 2009 al begin december 2009 opgestart. Evides garandeert hiermee al 12,5 jaar lang de stabiele, bedrijfszekere levering van hoge kwaliteit water.

De doelstelling van het DWP project was zeer ambitieus. In 14 maanden tijd moest het ontwerp gecompleteerd, gedetailleerd en vervolgens gebouwd en opgestart worden. Het technische ontwerp is gebaseerd op een volledig geautomatiseerd bedrijf, waarbij voldoende redundantie zorgt voor betrouwbare productie en leveringszekerheid gedurende 24 uur per dag en 365 dagen per jaar.

Om het 12,5-jubileum te vieren is vandaag op verschillende locaties van Evides en bij Logisticon heerlijk gebak bezorgd. Het team van Logisticon is nog steeds erg trots op dit project en het resultaat en viert dit jubileum graag samen met Evides.

Meer informatie over het DWP project vindt u hier.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Pilot van Logisticon bij USG succesvol afgesloten
USG is een utility bedrijf dat verantwoordelijk is voor de inkoop, productie, distributie en verkoop van onder andere geflocculeerd kanaalwater aan het gehele industrieterrein Chemelot in Geleen.
Lees meer
Logisticon neemt leerlingen mee in de wereld van techniek
Op woensdag 17 april opende Logisticon haar deuren voor enthousiaste groep 7 leerlingen van vijf basisscholen uit Groot-Ammers, Nieuwpoort/Langerak en Streefkerk.
Lees meer
Logisticon’s ultrafiltratie-installatie getest
Op een groot chemiecluster in Duitsland zijn plannen om een nieuwe fabriek te bouwen. Voor deze nieuwe fabriek is gezuiverd oppervlaktewater nodig.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.