Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
In en uit de Put

Op 4 september 2020 werd drinkwater-zuiveringsstation de Put te Nieuw-Lekkerland uitgeschakeld omdat Oasen het grootschalig gaat vernieuwen. Deze productielocatie, die al in 1922 in productie werd genomen, zat aan het einde van zijn technische en economische levensduur. Het nieuwe zuiveringsstation, waar grondwater wordt gezuiverd tot 100% drinkwater, wordt uitgevoerd met moderne zuiveringstechnieken. Het ontwerp is gebaseerd op het door Oasen ontwikkelde One Step Reverse Osmosis (OSRO)-concept, bestaande uit membraantechnologie (Reverse Osmosis) en nabehandeling. 

Logisticon Water Treatment heeft de opdracht van Oasen ontvangen voor het bouwen van de RO-membraaninstallatie. Tevens realiseert Logisticon een gedeelte van de nabehandeling, die uit ionenwisselingfilters (IEX) bestaat. Het complete zuiveringsgebouw wordt gerealiseerd door hoofdaannemer de ADS Groep. Zij verzorgen ook het overige deel van de nabehandeling, die uit een calcietfiltratie en beluchting- inclusief ontgassingstorens (BOT) bestaat.

Dankzij de komst van deze nieuwe waterzuivering kan Oasen vanaf eind 2022 de drinkwatervoorziening voor de toekomst garanderen. Verzilting van het grondwater en toekomstige vervuilingen worden in deze nieuwe zuivering namelijk optimaal verwijderd.

Voorts is Oasen ook in Kamerik gestart met de nieuwbouw van zuiveringsstation De Hooge Boom. Ook bij dit project heeft Logisticon de opdracht gekregen voor de bouw van eenzelfde installatie zoals op De Put. Zij het dat Logisticon hier samenwerkt met hoofdaannemer GMB. De aanpak op deze locatie is echter iets anders, aangezien de bestaande zuivering pas afgebroken wordt wanneer de nieuwe zuivering medio 2023 operationeel is.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Aanvoer van gezuiverd water veiliggesteld voor chemiefabriek met de Mobile Water Solutions van Logisticon
Een Scandinavische fabriek wil de toekomstige aanvoer van gezuiverd water voor zijn productielocatie veiligstellen. Momenteel wordt het water uit een nabijgelegen meer gebruikt, met geen of weinig voorbehandeling.
Lees meer
Nieuwe uitvoering van Logisticon’s chemieopslag- en doseeroplossing
Logisticon heeft een nieuwe chemieopslag- en doseeroplossing ontwikkeld. Deze oplossing wordt ook wel een “Chemdose” genoemd en was tot op heden beschikbaar met een inhoud van 10m3 en 15m3. De nieuwste uitvoering heeft een inhoud van 1,5m3.
Lees meer
inDENSE®: Verbeterde slibbezinkbaarheid en fosfaatverwijdering voor minimale CAPEX
Afgelopen voorjaar heeft Logisticon in samenwerking met Sweco op de rioolwaterzuivering Terneuzen de eerste inDENSE®-installatie van Nederland gerealiseerd.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.