Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
inDENSE®-technologie verder omarmd door Nederlandse waterschappen

In LogistiContour 30 was te lezen dat op de rioolwaterzuivering in Terneuzen de - voor Nederland - eerste inDENSE®-installatie was geplaatst. Ondertussen is deze installatie al ruim een half jaar in gebruik. De resultaten welke worden behaald zijn erg goed en naar volle tevredenheid van de opdrachtgever.

De inDENSE®-technologie wordt meer en meer omarmd door de Nederlandse waterschappen en begin 2024 is door Logisticon op de rioolwaterzuivering van Amsterdam-West op één van de nabezinktanks als pilot een installatie van 6 inDENSE®-cyclonen geplaatst. De pilot zal circa een jaar beslaan en tijdens het jaar zal door Waternet de bezinkeigenschappen van het slib nauwkeurig worden gevolgd. Gezien de grootte van de zuivering in Amsterdam-West, kan het gedrag van het slib met en zonder de slibselectie door de cyclonen, goed worden vergeleken met elkaar. Wekelijks zullen monsters worden genomen en geanalyseerd door de procestechnologen van Waternet, waarna de resultaten worden besproken met Logisticon en Sweco. De pilot duurt tenminste een jaar, om de invloeden van alle seizoenen te kunnen vaststellen en de werking over de seizoenen te beoordelen.

Het te bereiken doel hierbij is:

  • Betere bezinkbaarheid slib, resulterend in:
  • Hogere hydraulische belasting van het systeem
  • Verbeterde biologische fosfaatverwijdering
  • Lager energieverbruik en géén chemicaliënverbruik

De installatie is ingepast in de bestaande infrastructuur. Door de betrekkelijk geringe afmetingen van de inDENSE®-technologie, was plaatsing van een gedeelte op het bestaande gebouw van de nabezinktank en een gedeelte binnen dit gebouw geen probleem.

Aangezien het een pilot betreft is hier op alle vlakken rekening mee gehouden. De installatie zelf kan na de pilot weer worden verwijderd en teruggebouwd worden naar de oorspronkelijke situatie. Voor wat betreft de besturing (lokaal en remote) en de softwarekoppeling met het systeem van Waternet, is in nauwe samenwerking met Waternet ook voor een flexibele oplossing gekozen. Het systeem kan hierdoor zowel standalone als geïntegreerd in de besturing van Waternet werken.

Ook benieuwd wat de inDENSE®-technologie voor uw waterschap of rioolwaterzuivering kan betekenen? Neem dan contact op met Logisticon of bezoek Logisticon op de AquaNederland vakbeurs op stand E206.

inDENSE® - Boost uw waterzuivering!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Logisticon’s ultrafiltratie-installatie getest
Op een groot chemiecluster in Duitsland zijn plannen om een nieuwe fabriek te bouwen. Voor deze nieuwe fabriek is gezuiverd oppervlaktewater nodig.
Lees meer
Kwaliteit drinkwater Zweedse gemeente veiliggesteld
Eind 2023 klopte een Zweedse drinkwatervoorziening, verantwoordelijk voor het drinkwater van een grote gemeente, bij Ramson AB aan, Logisticon's partner in Zweden. In de drinkwaterbron had een bacterie uitbraak plaatsgevonden.
Lees meer
Wereldwaterdag 2024
Vandaag, 22 maart, is het Wereldwaterdag. Deze internationale dag is door de Verenigde Naties in het leven geroepen om aandacht te vragen voor water en alle problemen daaromheen.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.