Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Kennis en kunde bieden de geschikte oplossing

Vanuit een Scandinavisch voedingsmiddelenbedrijf ontving Logisticon de opdracht om een dubbele Ultrafiltratie-installatie te leveren voor de behandeling van oppervlaktewater. Dit na een uitgebreid pilot-traject, waarbij vooral de installatiekwaliteit, kennisgraad en serviceondersteuning werd beoordeeld. 

Het ontwerp bestaat uit een aan elkaar gekoppelde dubbele unit. Dit ontwerp maakt het mogelijk wanneer één unit aan het spoelen is, dat de andere unit op dat moment de juiste hoeveelheid water kan leveren aan de klant. De in eigen beheer ontworpen en gebouwde oplossing bestaat uit zelfreinigende voorfilters, UF-membranen, een filtraattank en een chemieopslag en -dosering voor conditionering en reinigingsmogelijkheden. De CEB-tank met de chemicaliën dosering is gecombineerd uitgevoerd, omdat er maar één installatie tegelijk een CEB mag uitvoeren. Ook de permeaat tank is een gecombineerde voor beide units.

De dubbele ultrafiltratie, gebouwd op een robuust frame, gebruikt 2x48 Inge Dizzer XL 0.9 MB80W-membranen met een totaal oppervlak van 7.680 m2. Totaal dient de unit 200 m3/h gezuiverd water te leveren. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Logisticon neemt leerlingen mee in de wereld van techniek
Op woensdag 17 april opende Logisticon haar deuren voor enthousiaste groep 7 leerlingen van vijf basisscholen uit Groot-Ammers, Nieuwpoort/Langerak en Streefkerk.
Lees meer
Logisticon’s ultrafiltratie-installatie getest
Op een groot chemiecluster in Duitsland zijn plannen om een nieuwe fabriek te bouwen. Voor deze nieuwe fabriek is gezuiverd oppervlaktewater nodig.
Lees meer
Kwaliteit drinkwater Zweedse gemeente veiliggesteld
Eind 2023 klopte een Zweedse drinkwatervoorziening, verantwoordelijk voor het drinkwater van een grote gemeente, bij Ramson AB aan, Logisticon's partner in Zweden. In de drinkwaterbron had een bacterie uitbraak plaatsgevonden.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.