Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Logisticon biedt de geschikte oplossing voor drinkwaterbehandeling

Voor een gemeente in Scandinavië heeft Logisticon Water Treatment een containerised UF-installatie geleverd ter verbetering van de drinkwaterkwaliteit. Voor langere tijd was de waterkwaliteit op de grenswaarde van de drinkwaternorm, aangezien ijzer, mangaan en troebelheid zorgden voor verkleurd en niet smakend water. Tevens was de bescherming tegen bacteriën en virussen niet geheel op orde.

De geboden oplossing betreft een ultrafiltratie installatie met een capaciteit van  30-50 m3/ uur, voorzien van een UV nabehandeling. De installatie functioneert als voorfiltratie voor de bestaande drinkwaterzuivering en verwijdert troebelheid, bacteriën, virussen en grotendeels ook kleur uit het voedingswater. Dit ontlast de hoofdzuivering dusdanig dat de ontijzerings- en ontmanganingsprocessen weer goed kunnen functioneren. De installatie van Logisticon is tevens volledig op afstand bedienbaar. Dit maakt het mogelijk om vanuit Groot-Ammers met de operator mee te kijken en eventueel operationele ondersteuning te verlenen.

Zowel Logisticon als de gemeente en haar inwoners zijn zeer tevreden over het geleverde werk en het huidige drinkwater wordt omschreven als kraakhelder, goed smakend, veilig en voldoet aan de geldende drinkwaternorm.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Toekomstbestendig met Logisticon
In de huidige tijd is het een must om rekening te houden met de toekomst en het milieu. Hoe verlaag je de CO2-uitstoot en hoe kun je materialen of producten optimaal hergebruiken? Logisticon houdt zich hier intern mee bezig, maar denkt ook mee met klanten.
Lees meer
PFAS: wat het is en Logisticon’s oplossingen
Stoffen als PFOS, PFOA en producten uit het GenX-proces krijgen steeds meer aandacht vanwege mogelijk nadelige gezondheidseffecten op mens en dier. Wat is PFAS precies en wat zijn Logisticon's mogelijke oplossingen voor verwijdering uit water?
Lees meer
Drinkwatervoorziening voor de toekomst veiliggesteld door nieuwbouw zuiveringsstation
In 2021 is Oasen gestart met de volledige nieuwbouw van zuiveringsstation De Put in Nieuw-Lekkerland. Logisticon Water Treatment heeft in opdracht van Oasen het ontwerp en de bouw van de RO-membraaninstallaties verzorgd.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.