Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Logisticon blijft verduurzamen

Logisticon heeft een primeur! Bij het pand in Groot-Ammers wordt een circulaire energieopslagcontainer geplaatst. Deze energieopslag oplossing is gebouwd op basis van batterijcellen uit fietsbatterijen (accu’s). Deze nog goed werkende cellen krijgen in het energieopslagsysteem een veilig en nuttig tweede leven. Daarmee wordt de winning van nieuwe grondstoffen voor deze batterijen voorkomen. Dat scheelt veel energie en CO2-uitstoot!

Het energieopslagsysteem slaat de energie op die door de 1000 zonnepanelen op het pand opgewekt worden en maakt de elektriciteit beschikbaar wanneer deze nodig is. Daardoor wordt Logisticon weer een stuk minder afhankelijk van het stroomnet. Het systeem heeft een minimum opslagcapaciteit van 400 kWh.

Producent Refurb Battery werkt samen met fiets- en andere batterijfabrikanten om batterijen een langer leven te geven. In samenwerking met ervaren technische partners levert het energieopslagoplossingen aan bedrijven. Met de energieopslagsystemen van Refurb Battery kunnen bedrijven, zoals die in de waterbehandelings- en afvalwaterzuiveringsbranches, de elektriciteitsvoorziening van installaties verder verduurzamen, de uitstoot van dieselgeneratoren en machineparken verminderen en uitdagingen van netcongestie oplossen. In mei 2023 heeft Refurb Battery de Rabo Duurzame Innovatieprijs gewonnen. Hiermee kunnen ze hun innovatie nog verder ontwikkelen.

Het energieopslagsysteem wordt begin juni aan Logisticon geleverd.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Logisticon Water Treatment bestaat 35 jaar!
Logisticon is trots aan te kondigen dat het bedrijf dit jaar haar 35-jarig jubileum viert. Het bedrijf opent daarom haar deuren op zaterdag 10 juni. Kom langs en bezichtig het nieuwe kantoorpand en de fabriekshal onder het genot van een hapje en drankje!
Lees meer
Door Logisticon ontwikkelde chemieopslag- en doseeroplossingen voor verhuur beschikbaar
Logisticon heeft verschillende chemieopslag- en doseeroplossingen ontwikkeld. Deze oplossing wordt een “Chemdose” genoemd, momenteel uit voorraad leverbaar.
Lees meer
Logisticon aanwezig op Maintenance Next
Van 18 t/m 20 april 2023 vindt Maintenance Next plaats in Rotterdam Ahoy en daar kan Logisticon natuurlijk niet ontbreken.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.