Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Logisticon houdt aanleg metrostation Kopenhagen in beweging

Kopenhagen werkt de laatste jaren hard aan een verdubbeling van het metronetwerk. Tijdens de aanleg van een nieuw station bleek het grondwater te zijn vervuild met gechloreerde koolwaterstoffen. De slibstroom die vrijkwam bij het boren van de betonnen pijlers kon daardoor niet worden geloosd via de bestaande bezinkbassins, waardoor het werk dreigde stil te vallen.

Snel handelen was dus een vereiste. Daarom werd Logisticon Verhuur benaderd met de vraag of er binnen drie weken een full-scalezuivering kon worden opgeleverd.

Binnen deze periode heeft Logisticon verschillende flocculatietests gedaan om het slib van het water te scheiden, het water te reinigen en de slibstroom in te dikken. Op basis van de testresultaten is een zuiveringsinstallatie ontworpen die binnen de termijn werkend werd opgeleverd. De oplossing is gebaseerd op een klassieke techniek, waarbij slib en water door coagulatie en flocculatie worden gescheiden, gevolgd door bezinking in een lamellenseparator. De waterstroom wordt daarna behandeld met zandfiltratie, strippen en actieve koolfiltratie. De slibstroom wordt ingedikt met ontwateringstubes, die zijn vervaardig uit een speciaal membraan dat water doorlaat en slibvlokken tegenhoudt. De installatie draait nu een jaar naar volle klanttevredenheid.

Installatiekenmerken:

  • capaciteit: 15 m³/uur;
  • slibconcentratie inkomend water: ± 2%;
  • vervuiling: vinylchloride en tetrachlooretheen (PER);
  • lozingsnorm vinylchloride: < 1μg/l.
Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Logisticon neemt leerlingen mee in de wereld van techniek
Op woensdag 17 april opende Logisticon haar deuren voor enthousiaste groep 7 leerlingen van vijf basisscholen uit Groot-Ammers, Nieuwpoort/Langerak en Streefkerk.
Lees meer
Logisticon’s ultrafiltratie-installatie getest
Op een groot chemiecluster in Duitsland zijn plannen om een nieuwe fabriek te bouwen. Voor deze nieuwe fabriek is gezuiverd oppervlaktewater nodig.
Lees meer
Kwaliteit drinkwater Zweedse gemeente veiliggesteld
Eind 2023 klopte een Zweedse drinkwatervoorziening, verantwoordelijk voor het drinkwater van een grote gemeente, bij Ramson AB aan, Logisticon's partner in Zweden. In de drinkwaterbron had een bacterie uitbraak plaatsgevonden.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.