Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Logisticon innoveert! Met gepaste trots presenteren wij de UF60!

Logisticon innoveert! Met gepaste trots presenteren wij de UF60

Na het ontwikkelen van een nieuwe Capillaire Nanofiltratie (CapNF) pilot unit heeft Logisticon nog een andere pilot unit gerealiseerd. Namelijk de UF60 unit, deze Ultrafiltratie pilot unit is vooral bedoeld om ultrafiltratie techniek op locatie bij de klant te testen. Deze installatie bestaat uit een geïsoleerde container inclusief licht verwarming en airco. Het voordeel van deze UF60 Unit is dat bij het testen alle instellingen getest en bekend zijn voor de opstart van de full-scale installatie. Deze pilot unit is zeer geavanceerd en daarnaast is er een uitgebreide meetstraat met veel inzicht in gebruik. De pilot-unit produceert tussen de 2,5 en 5 m3/ uur UF permeaat  en maakt het mogelijk om naast kleur ook troebelheid en PH te meten. Met deze meetresultaten zal de uiteindelijke installatie sneller en stabieler draaien. Logisticon Water Treatment maakt gebruik van diverse fluxen waardoor het optimale bedrijfspunt kan worden bepaald. Hierdoor wordt er in het definitieve ontwerp bespaard op membranen.

Ultrafiltratie is een effectieve methode om vloeistoffen te zuiveren. Bij ultrafiltratie worden de membranen gebruikt om troebelheid, bacteriën en virussen uit diverse waterbronnen te verwijderen.

Logisticon kan de volledige pilot inclusief het testproces op afstand beheren dankzij ‘remote control, monitoring en data logging’. Onze pilots worden vooral ingezet op applicaties bij; drinkwaterbedrijven, voedselmiddelenindustrie, chemische industrie en de metaalindustrie.

De servicedienst van Logisticon water treatment helpt u ter plaatse met het installeren en eventuele beheer op afstand.

Bent u geïnteresseerd in deze installatie of wilt u een voorstel op maat, neem dan vrijblijvend contact op via telefoon 0184-608260 of mail naar water@logisticon.com

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Logisticon’s ultrafiltratie-installatie getest
Op een groot chemiecluster in Duitsland zijn plannen om een nieuwe fabriek te bouwen. Voor deze nieuwe fabriek is gezuiverd oppervlaktewater nodig.
Lees meer
Kwaliteit drinkwater Zweedse gemeente veiliggesteld
Eind 2023 klopte een Zweedse drinkwatervoorziening, verantwoordelijk voor het drinkwater van een grote gemeente, bij Ramson AB aan, Logisticon's partner in Zweden. In de drinkwaterbron had een bacterie uitbraak plaatsgevonden.
Lees meer
Wereldwaterdag 2024
Vandaag, 22 maart, is het Wereldwaterdag. Deze internationale dag is door de Verenigde Naties in het leven geroepen om aandacht te vragen voor water en alle problemen daaromheen.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.