Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Medewerkers Logisticon ronden succesvol cursus ‘Werken met chemicaliën’ af

90 medewerkers van Logisticon, waarvan nagenoeg alle uitvoerende medewerkers, hebben recent de cursus 'Werken met Chemicaliën' succesvol afgerond. De cursus is gericht op het vergroten van het bewustzijn van de gevaren en risico’s die gepaard gaan met het werken met chemicaliën. De deelnemers leerden waar zij relevante informatie kunnen vinden en welke maatregelen zij moeten nemen om veilig met chemicaliën te kunnen werken.

De cursus belichtte specifiek de wet- en regelgeving rondom chemicaliën en hoe taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden moeten worden vastgelegd. Dit is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat alle medewerkers niet alleen veilig, maar ook volgens wet- en regelgeving.

Tijdens de cursus werd er diep ingegaan op de gevaren en risico’s van een aantal gevaarlijke stoffen die binnen Logisticon en haar opdrachtgevers vaak gebruikt worden. Met behulp van veiligheidsinformatiebladen, chemiekaarten en instructiekaarten kregen de deelnemers gedetailleerde informatie over deze stoffen. Alle 90 medewerkers hebben een eindtoets gemaakt en zijn geslaagd. Ze krijgen een bewijs van deelname met een maximale geldigheidsduur van 3 jaar.

De praktijkgerichte en interactieve cursus heeft ervoor gezorgd dat de medewerkers van Logisticon hun kennis en bewustzijn over de gevaren van chemicaliën en de juiste veiligheidsmaatregelen hebben vergroot. Hierdoor draagt Logisticon bij aan een veiligere werkomgeving voor haar medewerkers en partners. Bovendien zijn de medewerkers nu beter in staat om advies te geven.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Logisticon steunt nieuw schoolgebouw Gilde Vakcollege Techniek
Logisticon heeft bijgedragen aan de bouw van het nieuwe schoolgebouw van Gilde Vakcollege Techniek aan de Grote Haarsekade 123 in Gorinchem. Met de symbolische 'laatste steen' werd de bouwfase 6 juni feestelijk afgesloten.
Lees meer
Succesvolle inbedrijfname van ultrafiltratie-installaties voor Zweedse gemeente
Eind 2023 leverde Logisticon, in nauwe samenwerking met Ramson AB, twee ultrafiltratie-installaties om een Zweedse drinkwatervoorziening in de stad Visby uit de brand te helpen met een bacterieuitbraak in de drinkwaterbron.
Lees meer
Pilot van Logisticon bij USG succesvol afgesloten
USG is een utility bedrijf dat verantwoordelijk is voor de inkoop, productie, distributie en verkoop van onder andere geflocculeerd kanaalwater aan het gehele industrieterrein Chemelot in Geleen.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.