Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Mobiele wateroplossing voor waterzuiveringsinstallatie in Zweden

Eind februari 2022 werd bij een waterzuiveringsinstallatie in de regio van Stockholm geconcludeerd dat er verhoogde microbiologische barrières nodig waren, om veilig drinkwater en een verhoging in de productiecapaciteit te kunnen realiseren.

AFRY, een Zweeds-Finse leverancier van engineering- en adviesdiensten, stelde voor een stand-alone oplossing te installeren die is uitgerust met ultrafiltratiemembranen, die naast de bestaande zuiveringsinstallatie kan functioneren en de bestaande koolstoffilters, desinfectie- en alkaliseringsstappen kan delen. Vanwege een lopende discussie over hoe de openstaande vraagstukken over drinkwater en afvalwater binnen de gemeente opgelost zouden moeten worden, was de klant op zoek naar een tijdelijke oplossing, totdat de politieke beslissing hierover genomen zou zijn.

De voornaamste vereisten voor deze tijdelijke unit waren een filtratiecapaciteit van minstens 140 m3 per uur, een compacte en complete oplossing, vastgelegde hoge virusverwijdering, de mogelijkheid om voor een langere periode te huren, een hoge mate van automatisering, referenties voor de specifieke toepassing, een goede klantenservice en de mogelijkheid om op afstand toezicht te houden en te monitoren. Levertijd was tevens een belangrijke factor, gezien de dringende behoefte om de problemen op te lossen, het liefst nog voor de komende zomer.

Een marktscan resulteerde in een werkbezoek naar Logisticon, om de beschikbare ultrafiltratie-unit te bekijken. Vanwege het indrukwekkende ontwerp, vakmanschap, de prestaties en de toepasbaarheid, werd de suggestie gedaan aan het gemeentebestuur om samen te werken met Logisticon. Dit werd door het bestuur goedgekeurd.

Bij de bestaande zuiveringsinstallatie moesten een aantal voorbereidingen getroffen worden, voordat de nieuwe installatie in gebruik kon worden genomen. Deze voorbereidingen vonden plaats in juni 2022. In verband met een aantal problemen met de oude installatie kon de ingebruikname niet voltooid worden. Deze problemen worden opgelost en een tweede ingebruikname wordt gepland. Het plan blijft om de ultrafiltratie-unit deze zomer volledig operationeel te hebben. 

Foto's: het zuiveringsstation in Zweden waar de unit geplaatst is.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Logisticon Water Treatment bestaat 35 jaar!
Logisticon is trots aan te kondigen dat het bedrijf dit jaar haar 35-jarig jubileum viert. Het bedrijf opent daarom haar deuren op zaterdag 10 juni. Kom langs en bezichtig het nieuwe kantoorpand en de fabriekshal onder het genot van een hapje en drankje!
Lees meer
Logisticon blijft verduurzamen
Logisticon heeft een primeur! Bij het pand in Groot-Ammers wordt een circulaire energieopslagcontainer geplaatst. Het energieopslagsysteem slaat de energie op die door de 1000 zonnepanelen op het pand opgewekt worden.
Lees meer
Door Logisticon ontwikkelde chemieopslag- en doseeroplossingen voor verhuur beschikbaar
Logisticon heeft verschillende chemieopslag- en doseeroplossingen ontwikkeld. Deze oplossing wordt een “Chemdose” genoemd, momenteel uit voorraad leverbaar.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.