Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Nieuwe uitvoering van Logisticon’s chemieopslag- en doseeroplossing

Logisticon heeft een nieuwe chemieopslag- en doseeroplossing ontwikkeld. Deze oplossing wordt ook wel een “Chemdose” genoemd en was tot op heden beschikbaar met een inhoud van 10m3 en 15m3. De nieuwste uitvoering heeft een inhoud van 1,5m3, speciaal ontwikkeld voor klanten die weinig ruimte hebben of een kleine doseerinstallatie nodig hebben.

Een Chemdose is een mobiele opslag- en doseerinstallatie die geschikt is voor diverse soorten chemicaliën. Het wordt o.a. toegepast als alternatieve opslag bij onderhoudswerkzaamheden, vervanging bij afkeur van oude opslaginstallaties en als tijdelijke maatregel voor neutralisatie van afvalwater, opslag van coagulanten, flocculanten, etc. De Chemdose units met een inhoud van 1,5m3, 10m3 en 15m3 zijn momenteel uit voorraad leverbaar.

De voordelen van een Chemdose zijn:

  • Een compacte “plug en play” oplossing;
  • Standaard voorzien van vulkast, overvulbeveiliging en lekdetectie;
  • Gebouwd op een robuust frame en daardoor eenvoudig te vervoeren, plaatsen en installeren;
  • Kan worden uitgerust met een of twee doseerpompen;
  • Gebouwd conform de laatste PGS31 / BRL SIKB 7800-richtlijnen;
  • Optioneel te leveren met een gaswasser voor uitdampende chemicaliën.

Dankzij de flexibiliteit van verhuur kunt u een Chemdose huren voor een week, maar ook voor meerdere jaren! Geïnteresseerd? Neem contact op met Logisticon via 0184-608260. Meer informatie over de Chemdose en andere slimme oplossingen van Logisticon vindt u hier.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Aanvoer van gezuiverd water veiliggesteld voor chemiefabriek met de Mobile Water Solutions van Logisticon
Een Scandinavische fabriek wil de toekomstige aanvoer van gezuiverd water voor zijn productielocatie veiligstellen. Momenteel wordt het water uit een nabijgelegen meer gebruikt, met geen of weinig voorbehandeling.
Lees meer
inDENSE®: Verbeterde slibbezinkbaarheid en fosfaatverwijdering voor minimale CAPEX
Afgelopen voorjaar heeft Logisticon in samenwerking met Sweco op de rioolwaterzuivering Terneuzen de eerste inDENSE®-installatie van Nederland gerealiseerd.
Lees meer
Een tijdelijke installatie, vaak een passende oplossing
Twee fabrieken maakten gebruik van een afvalwaterzuiveringsinstallatie die één van deze fabrieken beheerde. De fabriek die de zuivering beheerde veranderde van eigenaar en zo stopte de mogelijkheid voor de andere fabriek om haar afvalwater daar te lozen.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.