Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Oasen werkt samen met Logisticon aan zuiveringsinstallaties voor twee nieuwe stations

In Kamerik en Nieuw-Lekkerland bouwt Oasen twee nieuwe zuiveringsstations. Over enkele jaren zuivert Oasen daar het grondwater met membranen tot helder en betrouwbaar drinkwater. Logisticon Water Treatment gaat de membraaninstallaties voor deze stations bouwen en leveren. Onlangs ondertekenden Frank Cammaert, directeur van Logisticon, en Oasen-directeur Walter van der Meer daarvoor een contract.

Kwalitatief hoogstaande installaties

Wederom een nieuwe stap in het traject om te komen tot de realisatie van twee toekomstbestendige stations. De nieuwe drinkwaterzuiveringen worden uitgevoerd met Reverse Osmosis techniek. Dit is de fijnste membraanfiltratie op het gebied van waterzuivering. Met deze kwalitatief hoogstaande installaties zorgt Oasen er in de toekomst voor dat er zacht drinkwater uit de kranen blijft stromen. Daarnaast is Oasen daarmee voorbereid op toekomstige uitdagingen zoals het zouter wordende grondwater.

Voortbouwen op kennis en ervaring die is opgedaan in Krimpen aan de Lek

Komende maanden werken Oasen en Logisticon intensief samen aan het uitvoeringsontwerp en het bouwplan. Daarmee bouwt men voort op de kennis en ervaring die is opgedaan in een eerder samenwerkingsverband. Toen bouwde Logisticon de membraaninstallatie van het zuiveringsstation in Krimpen aan de Lek. Dit eerste station van Oasen waar op grotere schaal membraantechniek is toegepast, levert sinds die tijd zacht water aan klanten in Krimpen aan den IJssel, Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk en Ouderkerk aan den IJssel.

Energiezuinig ontwerp

Belangrijk bij de ontwikkeling van de Reverse Osmosis installatie is het totale elektriciteitsverbruik. We gaan voor een ontwerp dat zo energiezuinig mogelijk is uitgevoerd. Daarbij wordt er vooral goed gekeken naar de pompen die onder hoge druk het water door de membranen heen persen. Aangezien die pompen het meeste energie verbruiken, is daar de meeste efficiency te behalen. Daarnaast kijken we hoe we in de toekomst de installaties onder andere op dit vlak nog energiezuiniger kunnen maken.

Over Oasen

Oasen maakt drinkwater voor 750.000 mensen en 7.200 bedrijven, in 21 gemeenten in het oosten van Zuid-Holland. Oasen leveren jaarlijks in totaal zo’n 45 miljard liter drinkwater aan hun klanten. Hiervoor gebruikt Oasen zeven zuiveringsstations, negen pompstations en een watertoren. 

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Oasen of Logisticon Water Treatment.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Logisticon’s ultrafiltratie-installatie getest
Op een groot chemiecluster in Duitsland zijn plannen om een nieuwe fabriek te bouwen. Voor deze nieuwe fabriek is gezuiverd oppervlaktewater nodig.
Lees meer
Kwaliteit drinkwater Zweedse gemeente veiliggesteld
Eind 2023 klopte een Zweedse drinkwatervoorziening, verantwoordelijk voor het drinkwater van een grote gemeente, bij Ramson AB aan, Logisticon's partner in Zweden. In de drinkwaterbron had een bacterie uitbraak plaatsgevonden.
Lees meer
Wereldwaterdag 2024
Vandaag, 22 maart, is het Wereldwaterdag. Deze internationale dag is door de Verenigde Naties in het leven geroepen om aandacht te vragen voor water en alle problemen daaromheen.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.