Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Oppervlaktewater pilot voor Dunea Valkenburgse Meer inbedrijf gesteld

Al eerder schreven we in de LogistiContour over project Valkenburgse Meer. Dunea is op zoek naar nieuwe bronnen voor drinkwater omdat het robuuste systeem, met twee rivierbronnen (Maas en Lek) en 80 km lange leidingen naar de duinen, steeds kwetsbaarder wordt. Vervuiling ligt op de loer, droogte zorgt voor weinig rivierwater om drinkwater van te maken en de lange leidingen blijken steeds vaker te moeten worden verlegd om plannen van anderen mogelijk te maken. Ze zijn dan tijdelijk niet beschikbaar.

Dunea zoekt naar een mix van bronnen en technieken die de leveringszekerheid van lekker en betrouwbaar drinkwater waarborgt onder allerlei omstandigheden. Eén van die bronnen is het bereiden van drinkwater vanuit oppervlaktewater uit het Valkenburgse Meer. Het Valkenburgse Meer wordt gevoed met water uit de Oude Rijn. De kwaliteit van het water voldoet aan de eisen die Dunea stelt voor een eventuele nieuwe bron. Een groot voordeel is ook dat het Valkenburgse Meer maar op 5 km afstand van pompstation Katwijk ligt waardoor de transportafstand beperkt is. Voordat er besloten kan worden om het Valkenburgse Meer ook daadwerkelijk te gaan inzetten voor de drinkwatervoorziening is nader onderzoek nodig naar de wijze waarop dit water het beste kan worden gezuiverd. Technieken toegepast in de proefinstallatie zijn: Microfiltratie, Ultrafiltratie, Reverse Osmose, Zandfiltratie (snelfilters), inclusief bijbehorende chemieopslag & dosering en mobile CIP unit. De verschillende zuiveringstechnieken zijn in diverse configuraties te gebruiken.

De leveringsomvang van Logisticon bestaat verder uit;

  • Plaatsen bedrijfshal met kantoor en lab
  • Ontwerpen, samenbouwen, programmeren en testen per zuiveringsonderdeel (skid modulair) in onze werkplaats
  • Op locatie alle zuiveringsonderdelen aan elkaar monteren tot één geheel
  • Op locatie het geheel testen en indrijfstellen
  • Civiele werkzaamheden in en om de bedrijfshal
  • Onderhoud gedurende de testperiode
     

Gedurende circa 4 jaar zal er onderzoek gedaan worden met deze proefinstallatie bij het Valkenburgse Meer. Na afloop van de testperiode zal de proefinstallatie afgebroken en verwijderd worden.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Wereldwaterdag 2024
Vandaag, 22 maart, is het Wereldwaterdag. Deze internationale dag is door de Verenigde Naties in het leven geroepen om aandacht te vragen voor water en alle problemen daaromheen.
Lees meer
Aqua Nederland 2024 zit er weer op en wat was het een succes!
Het team van Logisticon blikt vol enthousiasme terug op dagen vol waardevolle ontmoetingen met zowel bestaande als potentiële klanten en partners. Dank aan iedereen die de tijd heeft genomen om de inDENSE® te bewonderen.
Lees meer
inDENSE®-technologie verder omarmd door Nederlandse waterschappen
De inDENSE®-technologie wordt meer en meer omarmd door de Nederlandse waterschappen en begin 2024 is door Logisticon op de rioolwaterzuivering van Amsterdam-West op één van de nabezinktanks als pilot een installatie van 6 inDENSE®-cyclonen geplaatst.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.