Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Orvion Udetect® – zelf bacteriën in watermonsters meten met mobiele qPCR

Orvion B.V., een zusterbedrijf van Logisticon, heeft Orvion Udetect® ontwikkeld waarmee je zelfstandig en mobiel, snel en nauwkeurig bacteriën in water kunt analyseren, zonder laboratorium. De technologie werkt met qPCR en meet DNA of RNA. Hierdoor is het mogelijk om heel precies het aantal van bacteriën als E.coli, Legionella pneumophila, Salmonella of Leptospira in watermonsters te bepalen. Bovendien is Udetect klein en mobiel, waardoor alle benodigdheden in een rugzak passen. De Udetect kan in-field, on-site of in een lab gebruikt worden.

In de nieuwe webshop kun je alle benodigdheden bestellen: Udetect filtratiekit, Udetect DNA extractiekit, Udetect target tubes en de Udetect mobiele thermocycler.

Toepassingen van Udetect zijn onder andere: het meten van blauwalg-microcystine in zwemwater, bepaling van fecale bacteriën zoals E. Coli of Bacteroides dorei in oppervlakte-, bron en grondwater,  bepaling van pathogenen als Legionella en Salmonella in allerlei watermonsters. Kijk op de website voor het huidige portfolio of neem contact op met het team van Orvion.   

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Aanvoer van gezuiverd water veiliggesteld voor chemiefabriek met de Mobile Water Solutions van Logisticon
Een Scandinavische fabriek wil de toekomstige aanvoer van gezuiverd water voor zijn productielocatie veiligstellen. Momenteel wordt het water uit een nabijgelegen meer gebruikt, met geen of weinig voorbehandeling.
Lees meer
Nieuwe uitvoering van Logisticon’s chemieopslag- en doseeroplossing
Logisticon heeft een nieuwe chemieopslag- en doseeroplossing ontwikkeld. Deze oplossing wordt ook wel een “Chemdose” genoemd en was tot op heden beschikbaar met een inhoud van 10m3 en 15m3. De nieuwste uitvoering heeft een inhoud van 1,5m3.
Lees meer
inDENSE®: Verbeterde slibbezinkbaarheid en fosfaatverwijdering voor minimale CAPEX
Afgelopen voorjaar heeft Logisticon in samenwerking met Sweco op de rioolwaterzuivering Terneuzen de eerste inDENSE®-installatie van Nederland gerealiseerd.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.