Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Schoner afvalwater naar riool dankzij Logisticon

Een chemiebedrijf in Noord-Brabant dat haar afvalwater loost op het riool, werd geconfronteerd met strengere lozingseisen, waardoor afwaterbehandeling noodzakelijk werd. Het bedrijf vroeg Logisticon een oplossing te bedenken en te realiseren.

Logisticon heeft na onderzoek en een pilotproef op locatie, een afvalwaterzuivering ontworpen en gebouwd. De zuivering bestaat uit de volgende processtappen:

  • Coagulatie, flocculatie en pH correctie;
  • Flotatie;
  • Bufferbak;
  • Kamerfilterpers;
  • Twee chemicaliën opslagtanks.

In mengtanks worden chemicaliën gedoseerd voor coagulatie, flocculatie en neutralisatie. Hierdoor gaan onoplosbare stoffen zich aan elkaar hechten en ontstaan er vlokken. De flotatie unit wordt toegepast om onoplosbare verbindingen uit het water af te scheiden. Dit wordt gedaan door onderin de flotatie unit lucht het water in te brengen. De gevormde luchtbellen hechten zich aan de zwevende stof, slibdeeltjes en vlokken, die daardoor opstijgen. De zwevende stof vormt een drijflaag op het oppervlak van de flotatietank, die vervolgens met een schraper verwijderd wordt.

Het slib wordt afgevoerd en opgeslagen in een buffer. Vanuit de buffer wordt een kamerfilterpers gevoed en wordt het slib verder ontwaterd. Hiermee wordt zo veel mogelijk water uit het slib geperst, zodat het slib afgevoerd kan worden.

Het behandelde afvalwater verlaat de flotatie unit via een duikschot en overstortgoot. Dit water mag direct geloosd worden op het gemeentelijke riool.

De installatie is inmiddels inbedrijf gesteld en na wat finetuning voldoet het effluent aan de gestelde lozingsnormen, naar tevredenheid van de klant.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Toekomstbestendig met Logisticon
In de huidige tijd is het een must om rekening te houden met de toekomst en het milieu. Hoe verlaag je de CO2-uitstoot en hoe kun je materialen of producten optimaal hergebruiken? Logisticon houdt zich hier intern mee bezig, maar denkt ook mee met klanten.
Lees meer
PFAS: wat het is en Logisticon’s oplossingen
Stoffen als PFOS, PFOA en producten uit het GenX-proces krijgen steeds meer aandacht vanwege mogelijk nadelige gezondheidseffecten op mens en dier. Wat is PFAS precies en wat zijn Logisticon's mogelijke oplossingen voor verwijdering uit water?
Lees meer
Drinkwatervoorziening voor de toekomst veiliggesteld door nieuwbouw zuiveringsstation
In 2021 is Oasen gestart met de volledige nieuwbouw van zuiveringsstation De Put in Nieuw-Lekkerland. Logisticon Water Treatment heeft in opdracht van Oasen het ontwerp en de bouw van de RO-membraaninstallaties verzorgd.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.