Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Schoner afvalwater naar riool dankzij Logisticon

Een chemiebedrijf in Noord-Brabant dat haar afvalwater loost op het riool, werd geconfronteerd met strengere lozingseisen, waardoor afwaterbehandeling noodzakelijk werd. Het bedrijf vroeg Logisticon een oplossing te bedenken en te realiseren.

Logisticon heeft na onderzoek en een pilotproef op locatie, een afvalwaterzuivering ontworpen en gebouwd. De zuivering bestaat uit de volgende processtappen:

  • Coagulatie, flocculatie en pH correctie;
  • Flotatie;
  • Bufferbak;
  • Kamerfilterpers;
  • Twee chemicaliën opslagtanks.

In mengtanks worden chemicaliën gedoseerd voor coagulatie, flocculatie en neutralisatie. Hierdoor gaan onoplosbare stoffen zich aan elkaar hechten en ontstaan er vlokken. De flotatie unit wordt toegepast om onoplosbare verbindingen uit het water af te scheiden. Dit wordt gedaan door onderin de flotatie unit lucht het water in te brengen. De gevormde luchtbellen hechten zich aan de zwevende stof, slibdeeltjes en vlokken, die daardoor opstijgen. De zwevende stof vormt een drijflaag op het oppervlak van de flotatietank, die vervolgens met een schraper verwijderd wordt.

Het slib wordt afgevoerd en opgeslagen in een buffer. Vanuit de buffer wordt een kamerfilterpers gevoed en wordt het slib verder ontwaterd. Hiermee wordt zo veel mogelijk water uit het slib geperst, zodat het slib afgevoerd kan worden.

Het behandelde afvalwater verlaat de flotatie unit via een duikschot en overstortgoot. Dit water mag direct geloosd worden op het gemeentelijke riool.

De installatie is inmiddels inbedrijf gesteld en na wat finetuning voldoet het effluent aan de gestelde lozingsnormen, naar tevredenheid van de klant.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Het is tijd om Logisticon collega’s in het zonnetje te zetten: 12,5 jaar in dienst!
Deze maand heeft Logisticon het genoegen om met niet één, niet twee, maar drie fantastische collega’s te vieren dat zij al 12,5 jaar in dienst zijn!
Lees meer
Ontdek de toekomst van waterbehandeling met Logisticon Water Treatment op de Aqua Nederland Vakbeurs!
Van 19 tot 21 maart verwelkomt Logisticon u graag op stand E206, waar het team van specialisten klaarstaat voor al uw waterbehandelingsvraagstukken.
Lees meer
Stap voor stap naar optimale waterbehandeling met Logisticon’s huuropties
Overweegt u waterzuiveringsapparatuur voor uw bedrijf, maar twijfelt u tussen kopen en huren? Ontdek waarom huren bij Logisticon Water Treatment de slimste oplossing is voor uw behoeften!
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.