Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Slimme oplossing voor reductie van benzeenemissies

Een olieraffinaderij in het Rotterdamse havengebied had voor een periode van drie jaar een waterzuiveringsinstallatie van 70 m3/h nodig om luchtemissies van benzeen op de bestaande biologische afvalwaterzuivering te verminderen. Er is gekozen voor een afzonderlijke voorbehandeling van de benzeenrijke afvalwaterstroom, welke geplaatst wordt in de influent stroom van de bestaande biologische waterzuivering. In de biologie wordt het restant oplosbare benzeen biologisch afgebroken. Met behulp van deze tijdelijke installatie zal getest worden of een voorbehandeling van het afvalwater leidt tot vermindering van de benzeen-luchtemissies en of verdere biologische verwerking mogelijk is.

Logisticon had voor deze klant al eerder naar tevredenheid een waterbehandelingsoplossing mogen leveren waardoor de klant deze vraag wederom bij Logisticon wilde onderbrengen.

Qua techniek wordt het aangevoerde influent met behulp van zwaartekracht rechtstreeks naar een Dissolved Air Flotation (DAF)unit geleid. Na dosering van coagulant en een polymeer scheidt de DAF-unit de olie en vaste stoffen met behulp van een drijfgas van het afvalwater zodat er slib ontstaat. Om de noodzakelijke microbelletjes te creëren wordt perslucht ingezet om de olie en vaste stoffen te laten floteren. De opdrijvende sliblaag wordt van het wateroppervlak verwijderd, verzameld en afgevoerd.

De DAF-unit is voor deze test volledig afgedekt en voorzien van luchtafzuiging en -behandeling met koolfilters om de vluchtige koolwaterstoffen te absorberen. Samen met de olieraffinaderij heeft Logisticon het procesontwerp bedacht en de installatie gebouwd en geplaatst, waarna deze succesvol in bedrijf is genomen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Pilot van Logisticon bij USG succesvol afgesloten
USG is een utility bedrijf dat verantwoordelijk is voor de inkoop, productie, distributie en verkoop van onder andere geflocculeerd kanaalwater aan het gehele industrieterrein Chemelot in Geleen.
Lees meer
Logisticon neemt leerlingen mee in de wereld van techniek
Op woensdag 17 april opende Logisticon haar deuren voor enthousiaste groep 7 leerlingen van vijf basisscholen uit Groot-Ammers, Nieuwpoort/Langerak en Streefkerk.
Lees meer
Logisticon’s ultrafiltratie-installatie getest
Op een groot chemiecluster in Duitsland zijn plannen om een nieuwe fabriek te bouwen. Voor deze nieuwe fabriek is gezuiverd oppervlaktewater nodig.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.