Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Snelle interventie voor 3-traps kobaltverwijdering

Logisticon Verhuur werd recent benaderd door een chemisch bedrijf in het Rotterdamse havengebied dat plastics produceert. Deze klant heeft een biologische SBR-afvalwaterzuivering staan, die de afvalwaterverontreiniging uit de fabrieken afbreekt waarna het afvalwater geloosd kan worden. 

Echter, tijdens een turnaround in de fabriek kwam er een dermate hoeveelheid kobalt in het effluentwater terecht, dat deze niet meer verwerkt kon worden door de afvalwaterzuivering en dus niet geloosd mocht worden. Na een korte inventarisatie, een sitebezoek en snel rekenwerk is er door Logisticon Verhuur een tijdelijke waterbehandeling aangeboden om het kobalt te verwijderen. Nadat een ingenieursbureau de aangedragen oplossing had geverifieerd, werd de installatie vlot geplaatst. Aansluitend kon de batch met kobalt houdend water snel en effectief worden behandeld, waarna het afvalwater aan de lozingsnorm voldeed en veilig kon worden geloosd.

Voor het proces is er gekozen voor een zandfiltratie gevolgd door een dubbele actiefkoolfiltratie voor de verwijdering van aanwezige aromatische koolwaterstoffen. Erachter is een pH-correctie geplaatst die zorgt voor een optimale kobaltverwijdering. Als laatste stap is voor een ionenwisseling gekozen met een specifiek hars dat het kobalt zeer effectief uit het water verwijdert.

Uiteindelijk heeft deze tijdelijke waterzuivering gedurende enkele weken een aantal batches behandeld, waardoor de klant naar volle tevredenheid weer aan de lozingseisen kon voldoen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Logisticon Water Treatment bestaat 35 jaar!
Logisticon is trots aan te kondigen dat het bedrijf dit jaar haar 35-jarig jubileum viert. Het bedrijf opent daarom haar deuren op zaterdag 10 juni. Kom langs en bezichtig het nieuwe kantoorpand en de fabriekshal onder het genot van een hapje en drankje!
Lees meer
Logisticon blijft verduurzamen
Logisticon heeft een primeur! Bij het pand in Groot-Ammers wordt een circulaire energieopslagcontainer geplaatst. Het energieopslagsysteem slaat de energie op die door de 1000 zonnepanelen op het pand opgewekt worden.
Lees meer
Door Logisticon ontwikkelde chemieopslag- en doseeroplossingen voor verhuur beschikbaar
Logisticon heeft verschillende chemieopslag- en doseeroplossingen ontwikkeld. Deze oplossing wordt een “Chemdose” genoemd, momenteel uit voorraad leverbaar.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.