Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Stikstofverwijdering voor Waterschap Rivierenland

Eén van de belangrijke onderdelen van de rwzi Nijmegen is het vergisten van slib, van zowel de rwzi Nijmegen als ook van de andere rwzi’s in het oostelijke deel van het verzorgingsgebied. De biogas- en energieproductie zijn hierdoor in de afgelopen jaren gestegen. Als gevolg van de extra slibafbraak in de gisting worden extra nutriënten, via het centraat van de slibontwatering, geloosd op de waterlijn. De huidige waterlijn kon deze toename van nutriënten, met name stikstof, steeds minder goed verwerken.

Als oplossing voor de te hoge stikstofconcentratie in het effluent werd Logisticon de bouw van een deelstroombehandeling op basis van de DEMON ® technologie gegund. Door de verwijdering van stikstof in deze deelstroom wordt de interne belasting op de waterlijn significant verlaagd, wat een positief effect heeft op de energiebalans van de rwzi.

Waterschap Rivierenland heeft in Logisticon de juiste partij gevonden voor een oplossing van een dergelijke probleemstelling. In 2017 is Logisticon begonnen met het engineeren van de installatie om zo optimaal mogelijk aan de wens van de klant te voldoen. Vorig jaar mei is de installatie in bedrijf gegaan en de garantiemetingen laten zien dat deze installatie in de praktijk functioneert volgens de verwachtingen. Logisticon Water Treatment en Sweco voorzien nog een jaar in procestechnologische ondersteuning bij het bedrijven van de installatie. Zeker in deze tijden waar stikstof hoog op de agenda staat is een dergelijk verduurzamingsproject iets waar alle betrokken partijen trots op mogen zijn.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Logisticon neemt leerlingen mee in de wereld van techniek
Op woensdag 17 april opende Logisticon haar deuren voor enthousiaste groep 7 leerlingen van vijf basisscholen uit Groot-Ammers, Nieuwpoort/Langerak en Streefkerk.
Lees meer
Logisticon’s ultrafiltratie-installatie getest
Op een groot chemiecluster in Duitsland zijn plannen om een nieuwe fabriek te bouwen. Voor deze nieuwe fabriek is gezuiverd oppervlaktewater nodig.
Lees meer
Kwaliteit drinkwater Zweedse gemeente veiliggesteld
Eind 2023 klopte een Zweedse drinkwatervoorziening, verantwoordelijk voor het drinkwater van een grote gemeente, bij Ramson AB aan, Logisticon's partner in Zweden. In de drinkwaterbron had een bacterie uitbraak plaatsgevonden.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.