Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Succesvolle inbedrijfname van ultrafiltratie-installaties voor Zweedse gemeente

Eind 2023 leverde Logisticon, in nauwe samenwerking met Ramson AB, twee ultrafiltratie-installaties om een Zweedse drinkwatervoorziening in de stad Visby uit de brand te helpen met een bacterieuitbraak in de drinkwaterbron.

Inmiddels is de inbedrijfname van de UF2880 en UF1440 in volle gang. Het proces verliep vlekkeloos. De installaties, geleverd door Logisticon en geïmplementeerd door haar Zweedse partner Ramson AB, werden in slechts vier maanden (na akkoord) succesvol aangesloten op de drinkwatervoorziening van de gemeente Visby.

De installaties ondergingen tests om te garanderen dat ze optimaal functioneerden. Daarna werd het water gecontroleerd om te bevestigen dat de clostridiumbacteriën volledig waren verwijderd. De eerste tests toonden aan dat de ultrafiltratiesystemen uitstekend presteerden en dat het water nu voldeed aan de strenge kwaliteitsnormen.

De voordelen van deze ultrafiltratiesystemen zijn duidelijk zichtbaar in Visby. Door het water onder druk door de DuPont™ IntegraTec™ membranen te leiden, worden schadelijke clostridiumbacteriën en andere verontreinigingen effectief verwijderd. Dit resulteert in een aanzienlijke verbetering van de waterkwaliteit, met directe positieve gevolgen voor de inwoners van Visby.

Dankzij de inzet van deze pilotinstallaties kunnen de inwoners van Visby weer rekenen op veilig drinkwater. Bovendien biedt het pilotproject de mogelijkheid om de juiste oplossing te evalueren voordat de gemeente overgaat tot langdurige huur of aankoop van de systemen. Dit maakt het project zowel tijd- als kostenefficiënt.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Logisticon steunt nieuw schoolgebouw Gilde Vakcollege Techniek
Logisticon heeft bijgedragen aan de bouw van het nieuwe schoolgebouw van Gilde Vakcollege Techniek aan de Grote Haarsekade 123 in Gorinchem. Met de symbolische 'laatste steen' werd de bouwfase 6 juni feestelijk afgesloten.
Lees meer
Medewerkers Logisticon ronden succesvol cursus ‘Werken met chemicaliën’ af
90 medewerkers, waarvan nagenoeg alle uitvoerende medewerkers, van Logisticon hebben recent de cursus 'Werken met Chemicaliën' succesvol afgerond.
Lees meer
Pilot van Logisticon bij USG succesvol afgesloten
USG is een utility bedrijf dat verantwoordelijk is voor de inkoop, productie, distributie en verkoop van onder andere geflocculeerd kanaalwater aan het gehele industrieterrein Chemelot in Geleen.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.