Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Tijdelijke drinkwatervoorziening tijdens ombouw drinkwaterstation

In centraal Europa wordt veel drinkwater gewonnen uit oppervlaktewater, vooral uit meren. Om de levering van kwalitatief goed drinkwater ook in de toekomst te garanderen moet een groot utiliteitsbedrijf in Zwitserland drinkwaterstations moderniseren en uitbreiden.

In veel gevallen is het door de beperkt beschikbare ruimte waar de stations in het verleden zijn gebouwd niet mogelijk de uitbreiding of nieuwbouw te plegen naast bestaande werken. Het komt zelfs regelmatig voor dat de drinkwaterstations zijn ingebouwd in woonwijken. Om toch aan de vraag van drinkwater voor de stad Lugano te kunnen voldoen is het nodig om tijdens afbraak van de huidige infrastructuur en de bouw van het nieuwe station een tijdelijke installatie te plaatsen.

Samen met haar partner, die het nieuwe drinkwaterstation bouwt, heeft Logisticon Verhuur een cascade van vier mobiele ultrafiltratie (UF) units geleverd die de drinkwaterproductie voor haar rekening gaan nemen voor de komende 5 jaar, totdat het nieuwe station in bedrijf is. Water uit het meer van Lugano wordt naar een 40m3 buffer gepompt waarna het behandeld wordt door vier ultrafiltratie units in containers. Elke container kan tot 50 liter per seconde drinkwater produceren. In totaal wordt er daarmee 200 liter per seconde geproduceerd, wat overeenkomt met de productie van het huidige station. Het geproduceerde drinkwater zal in een voorraadtank gechloreerd worden, alvorens het gevoed wordt aan het drinkwaternet van Lugano.

Dit is niet het eerste project van Logisticon samen met haar Zwitserse partner waardoor levering, plaatsing en opstart binnen twee weken gerealiseerd kon worden. De vier UF-units produceren vol continu en stand-alone. Vanuit Nederland wordt de installatie online in de gaten gehouden en zonodig bediend.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Het is tijd om Logisticon collega’s in het zonnetje te zetten: 12,5 jaar in dienst!
Deze maand heeft Logisticon het genoegen om met niet één, niet twee, maar drie fantastische collega’s te vieren dat zij al 12,5 jaar in dienst zijn!
Lees meer
Ontdek de toekomst van waterbehandeling met Logisticon Water Treatment op de Aqua Nederland Vakbeurs!
Van 19 tot 21 maart verwelkomt Logisticon u graag op stand E206, waar het team van specialisten klaarstaat voor al uw waterbehandelingsvraagstukken.
Lees meer
Stap voor stap naar optimale waterbehandeling met Logisticon’s huuropties
Overweegt u waterzuiveringsapparatuur voor uw bedrijf, maar twijfelt u tussen kopen en huren? Ontdek waarom huren bij Logisticon Water Treatment de slimste oplossing is voor uw behoeften!
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.