Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Tijdelijke drinkwatervoorziening tijdens ombouw drinkwaterstation

In centraal Europa wordt veel drinkwater gewonnen uit oppervlaktewater, vooral uit meren. Om de levering van kwalitatief goed drinkwater ook in de toekomst te garanderen moet een groot utiliteitsbedrijf in Zwitserland drinkwaterstations moderniseren en uitbreiden.

In veel gevallen is het door de beperkt beschikbare ruimte waar de stations in het verleden zijn gebouwd niet mogelijk de uitbreiding of nieuwbouw te plegen naast bestaande werken. Het komt zelfs regelmatig voor dat de drinkwaterstations zijn ingebouwd in woonwijken. Om toch aan de vraag van drinkwater voor de stad Lugano te kunnen voldoen is het nodig om tijdens afbraak van de huidige infrastructuur en de bouw van het nieuwe station een tijdelijke installatie te plaatsen.

Samen met haar partner, die het nieuwe drinkwaterstation bouwt, heeft Logisticon Verhuur een cascade van vier mobiele ultrafiltratie (UF) units geleverd die de drinkwaterproductie voor haar rekening gaan nemen voor de komende 5 jaar, totdat het nieuwe station in bedrijf is. Water uit het meer van Lugano wordt naar een 40m3 buffer gepompt waarna het behandeld wordt door vier ultrafiltratie units in containers. Elke container kan tot 50 liter per seconde drinkwater produceren. In totaal wordt er daarmee 200 liter per seconde geproduceerd, wat overeenkomt met de productie van het huidige station. Het geproduceerde drinkwater zal in een voorraadtank gechloreerd worden, alvorens het gevoed wordt aan het drinkwaternet van Lugano.

Dit is niet het eerste project van Logisticon samen met haar Zwitserse partner waardoor levering, plaatsing en opstart binnen twee weken gerealiseerd kon worden. De vier UF-units produceren vol continu en stand-alone. Vanuit Nederland wordt de installatie online in de gaten gehouden en zonodig bediend.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Toekomstbestendig met Logisticon
In de huidige tijd is het een must om rekening te houden met de toekomst en het milieu. Hoe verlaag je de CO2-uitstoot en hoe kun je materialen of producten optimaal hergebruiken? Logisticon houdt zich hier intern mee bezig, maar denkt ook mee met klanten.
Lees meer
PFAS: wat het is en Logisticon’s oplossingen
Stoffen als PFOS, PFOA en producten uit het GenX-proces krijgen steeds meer aandacht vanwege mogelijk nadelige gezondheidseffecten op mens en dier. Wat is PFAS precies en wat zijn Logisticon's mogelijke oplossingen voor verwijdering uit water?
Lees meer
Drinkwatervoorziening voor de toekomst veiliggesteld door nieuwbouw zuiveringsstation
In 2021 is Oasen gestart met de volledige nieuwbouw van zuiveringsstation De Put in Nieuw-Lekkerland. Logisticon Water Treatment heeft in opdracht van Oasen het ontwerp en de bouw van de RO-membraaninstallaties verzorgd.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.