Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Tijdelijke drinkwatervoorziening tijdens ombouw drinkwaterstation

In centraal Europa wordt veel drinkwater gewonnen uit oppervlaktewater, vooral uit meren. Om de levering van kwalitatief goed drinkwater ook in de toekomst te garanderen moet een groot utiliteitsbedrijf in Zwitserland drinkwaterstations moderniseren en uitbreiden.

In veel gevallen is het door de beperkt beschikbare ruimte waar de stations in het verleden zijn gebouwd niet mogelijk de uitbreiding of nieuwbouw te plegen naast bestaande werken. Het komt zelfs regelmatig voor dat de drinkwaterstations zijn ingebouwd in woonwijken. Om toch aan de vraag van drinkwater voor de stad Lugano te kunnen voldoen is het nodig om tijdens afbraak van de huidige infrastructuur en de bouw van het nieuwe station een tijdelijke installatie te plaatsen.

Samen met haar partner, die het nieuwe drinkwaterstation bouwt, heeft Logisticon Verhuur een cascade van vier mobiele ultrafiltratie (UF) units geleverd die de drinkwaterproductie voor haar rekening gaan nemen voor de komende 5 jaar, totdat het nieuwe station in bedrijf is. Water uit het meer van Lugano wordt naar een 40m3 buffer gepompt waarna het behandeld wordt door vier ultrafiltratie units in containers. Elke container kan tot 50 liter per seconde drinkwater produceren. In totaal wordt er daarmee 200 liter per seconde geproduceerd, wat overeenkomt met de productie van het huidige station. Het geproduceerde drinkwater zal in een voorraadtank gechloreerd worden, alvorens het gevoed wordt aan het drinkwaternet van Lugano.

Dit is niet het eerste project van Logisticon samen met haar Zwitserse partner waardoor levering, plaatsing en opstart binnen twee weken gerealiseerd kon worden. De vier UF-units produceren vol continu en stand-alone. Vanuit Nederland wordt de installatie online in de gaten gehouden en zonodig bediend.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Logisticon’s ultrafiltratie-installatie getest
Op een groot chemiecluster in Duitsland zijn plannen om een nieuwe fabriek te bouwen. Voor deze nieuwe fabriek is gezuiverd oppervlaktewater nodig.
Lees meer
Kwaliteit drinkwater Zweedse gemeente veiliggesteld
Eind 2023 klopte een Zweedse drinkwatervoorziening, verantwoordelijk voor het drinkwater van een grote gemeente, bij Ramson AB aan, Logisticon's partner in Zweden. In de drinkwaterbron had een bacterie uitbraak plaatsgevonden.
Lees meer
Wereldwaterdag 2024
Vandaag, 22 maart, is het Wereldwaterdag. Deze internationale dag is door de Verenigde Naties in het leven geroepen om aandacht te vragen voor water en alle problemen daaromheen.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.