Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Tijdelijke pilot-oplossing voor nieuwe flocculant-test

Logisticon Verhuur heeft in samenwerking met het wateronderzoek en -adviesbureau WLN in maart jl. een polymeer (PE)aanmaak installatie geplaatst bij een productielocatie van Waterbedrijf Groningen. Waterbedrijf Groningen is verantwoordelijk voor het leveren van zuiver drinkwater in de provincie Groningen.

Waterbedrijf Groningen wil haar productiecapaciteit van de oppervlaktewater zuivering op pompstation De Punt mogelijk vergroten. Bij flocculatie wordt aan het water chemie (vlokmiddel) toegevoegd om kleine zwevende deeltjes samen te klonteren. Hierdoor ontstaan vlokken die vervolgens te verwijderen zijn. Het huidige vlokmiddel geeft bij een verhoogd debiet te kleine vlokken, die zeker in combinatie met een lage watertemperatuur slechter bezinken. Gevolg is dat de troebelheid van het water toeneemt. Met de inzet van een extra flocculant (Wisprofloc, een hulpvlokmiddel), worden de reeds gevormde vlokken vergroot en worden de bezinkeigenschappen sterk verbeterd en daalt de troebelheid van het water weer voldoende.

Voor de test met Wispofloc heeft Logisticon een PE-unit geplaatst, die wordt gevoed met drinkwater door een meegeleverde hydrofoor-set. Ook zijn er twee handmatig verstelbare doseerpompen met flowmeters geplaatst. Door de twee doseerpompen is Waterbedrijf Groningen tijdens de testperiode, die een aantal maanden duurt, flexibel in het testen met verschillende hoeveelheden flocculant op de twee doseerpunten. 

Dit praktijkvoorbeeld laat zien dat Logisticon niet alleen sterk is in het leveren van volledige waterbehandelingsinstallaties, maar ook in de verhuur van losse componenten. Bijvoorbeeld uiterst geschikt voor pilot testen.  

Logisticon Water Treatment

Sales. Rental. Service

We make water work

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Toekomstbestendig met Logisticon
In de huidige tijd is het een must om rekening te houden met de toekomst en het milieu. Hoe verlaag je de CO2-uitstoot en hoe kun je materialen of producten optimaal hergebruiken? Logisticon houdt zich hier intern mee bezig, maar denkt ook mee met klanten.
Lees meer
PFAS: wat het is en Logisticon’s oplossingen
Stoffen als PFOS, PFOA en producten uit het GenX-proces krijgen steeds meer aandacht vanwege mogelijk nadelige gezondheidseffecten op mens en dier. Wat is PFAS precies en wat zijn Logisticon's mogelijke oplossingen voor verwijdering uit water?
Lees meer
Drinkwatervoorziening voor de toekomst veiliggesteld door nieuwbouw zuiveringsstation
In 2021 is Oasen gestart met de volledige nieuwbouw van zuiveringsstation De Put in Nieuw-Lekkerland. Logisticon Water Treatment heeft in opdracht van Oasen het ontwerp en de bouw van de RO-membraaninstallaties verzorgd.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.