Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Toekomstbestendig met Logisticon

In de huidige tijd is het een must om rekening te houden met de toekomst en het milieu. Hoe verlaag je de CO2-uitstoot en hoe kun je materialen of producten optimaal hergebruiken?

Logisticon hecht veel waarde aan duurzaam ondernemen. Klanten worden geholpen met toekomstbestendige waterbehandeling en er wordt hard gewerkt aan de verduurzaming van de eigen organisatie. Inmiddels wekt Logisticon hierdoor bijna 50% van de verbruikte energie zelf op via zonnepanelen. De elektriciteit die niet zelf opgewekt kan worden, wordt groen ingekocht bij Eneco HollandseWind® met Milieukeur van SMK (Stichting Milieukeur). Dit Milieukeur is erg belangrijk voor Logisticon, omdat het bewijst dat de stroom duurzaam opgewekt is in Nederland. Dit wordt door een onafhankelijke certificatie-instelling jaarlijks getoetst. De afname van windenergie uit een Nederlands park is een bewuste stap vooruit. Hiermee verlaagt Logisticon haar CO2-uitstoot en bovendien draagt het bij aan een duurzamere energieproductie in Nederland. In 2023 levert dit 303.055 kg CO2-besparing op. Dit is net zo veel als 13.775 bomen in een jaar tijd aan CO2 opnemen. Daarnaast heeft Logisticon de helft van het wagenpark al verduurzaamd door benzine- en dieselauto’s te vervangen door elektrische auto’s en het bedrijfspand en de fabriek zijn volledig van het aardgas af.

Niet alleen intern houdt Logisticon zich bezig met duurzaam ondernemen, ook voor u als klant denkt Logisticon mee. Zo kijkt Logisticon hoe de uitstoot van methaan bij klanten verkleind kan worden en worden installaties energiezuinig ontworpen. Ook wordt altijd gezocht naar de reductie van chemieverbruik. Logisticon biedt veel van haar installaties te huur aan. Hierdoor wordt er optimaal gebruik gemaakt van de installatie en daarmee de materialen. Door een waterzuiveringsinstallatie bij Logisticon te huren heeft u tijdelijk de gewenste capaciteit zonder CAPEX investeringen en draagt u tevens bij aan een circulaire toekomst.

Wilt u meer weten over wat Logisticon allemaal doet op het gebied van MVO en duurzaamheid, of wilt u meer weten over Logisticons huuroplossingen en 24/7 service? Kijk dan op de website of volg de LinkedIn-pagina! U kunt natuurlijk ook contact opnemen, Logisticons specialisten helpen u graag.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
PFAS: wat het is en Logisticon’s oplossingen
Stoffen als PFOS, PFOA en producten uit het GenX-proces krijgen steeds meer aandacht vanwege mogelijk nadelige gezondheidseffecten op mens en dier. Wat is PFAS precies en wat zijn Logisticon's mogelijke oplossingen voor verwijdering uit water?
Lees meer
Drinkwatervoorziening voor de toekomst veiliggesteld door nieuwbouw zuiveringsstation
In 2021 is Oasen gestart met de volledige nieuwbouw van zuiveringsstation De Put in Nieuw-Lekkerland. Logisticon Water Treatment heeft in opdracht van Oasen het ontwerp en de bouw van de RO-membraaninstallaties verzorgd.
Lees meer
Schoner afvalwater naar riool dankzij Logisticon
Een chemiebedrijf in Noord-Brabant dat haar afvalwater loost op het riool, werd geconfronteerd met strengere lozingseisen, waardoor afwaterbehandeling noodzakelijk werd. Het bedrijf vroeg Logisticon een oplossing te bedenken en te realiseren.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.