Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Toekomstbestendig met Logisticon

In de huidige tijd is het een must om rekening te houden met de toekomst en het milieu. Hoe verlaag je de CO2-uitstoot en hoe kun je materialen of producten optimaal hergebruiken?

Logisticon hecht veel waarde aan duurzaam ondernemen. Klanten worden geholpen met toekomstbestendige waterbehandeling en er wordt hard gewerkt aan de verduurzaming van de eigen organisatie. Inmiddels wekt Logisticon hierdoor bijna 50% van de verbruikte energie zelf op via zonnepanelen. De elektriciteit die niet zelf opgewekt kan worden, wordt groen ingekocht bij Eneco HollandseWind® met Milieukeur van SMK (Stichting Milieukeur). Dit Milieukeur is erg belangrijk voor Logisticon, omdat het bewijst dat de stroom duurzaam opgewekt is in Nederland. Dit wordt door een onafhankelijke certificatie-instelling jaarlijks getoetst. De afname van windenergie uit een Nederlands park is een bewuste stap vooruit. Hiermee verlaagt Logisticon haar CO2-uitstoot en bovendien draagt het bij aan een duurzamere energieproductie in Nederland. In 2023 levert dit 303.055 kg CO2-besparing op. Dit is net zo veel als 13.775 bomen in een jaar tijd aan CO2 opnemen. Daarnaast heeft Logisticon de helft van het wagenpark al verduurzaamd door benzine- en dieselauto’s te vervangen door elektrische auto’s en het bedrijfspand en de fabriek zijn volledig van het aardgas af.

Niet alleen intern houdt Logisticon zich bezig met duurzaam ondernemen, ook voor u als klant denkt Logisticon mee. Zo kijkt Logisticon hoe de uitstoot van methaan bij klanten verkleind kan worden en worden installaties energiezuinig ontworpen. Ook wordt altijd gezocht naar de reductie van chemieverbruik. Logisticon biedt veel van haar installaties te huur aan. Hierdoor wordt er optimaal gebruik gemaakt van de installatie en daarmee de materialen. Door een waterzuiveringsinstallatie bij Logisticon te huren heeft u tijdelijk de gewenste capaciteit zonder CAPEX investeringen en draagt u tevens bij aan een circulaire toekomst.

Wilt u meer weten over wat Logisticon allemaal doet op het gebied van MVO en duurzaamheid, of wilt u meer weten over Logisticons huuroplossingen en 24/7 service? Kijk dan op de website of volg de LinkedIn-pagina! U kunt natuurlijk ook contact opnemen, Logisticons specialisten helpen u graag.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Wereldwaterdag 2024
Vandaag, 22 maart, is het Wereldwaterdag. Deze internationale dag is door de Verenigde Naties in het leven geroepen om aandacht te vragen voor water en alle problemen daaromheen.
Lees meer
Aqua Nederland 2024 zit er weer op en wat was het een succes!
Het team van Logisticon blikt vol enthousiasme terug op dagen vol waardevolle ontmoetingen met zowel bestaande als potentiële klanten en partners. Dank aan iedereen die de tijd heeft genomen om de inDENSE® te bewonderen.
Lees meer
inDENSE®-technologie verder omarmd door Nederlandse waterschappen
De inDENSE®-technologie wordt meer en meer omarmd door de Nederlandse waterschappen en begin 2024 is door Logisticon op de rioolwaterzuivering van Amsterdam-West op één van de nabezinktanks als pilot een installatie van 6 inDENSE®-cyclonen geplaatst.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.