Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Vink en Logisticon zetten samen duurzame stappen

Vink Kunststoffen, één van Logisticons leveranciers, heeft een kunststof-recyclingprogramma opgezet, waarbij relaties hun kunststof-restmaterialen kunnen laten recyclen. Vink stelt hiervoor kratten beschikbaar, waarin het restmateriaal separaat wordt verzameld, waarna Vink de volle kratten weer ophaalt.

Dit ReVink-programma (Kunststof Recycling Vink) is ontstaan nadat ze zagen dat een deel van de door hen geleverde kunststof halffabricaten, na verwerking, bij afnemers als restmateriaal in de reguliere afvalverwerking terecht kwam. Een gemiste kans. Immers, deze materialen kunnen bij een juiste sortering uitstekend worden gerecycled, waarmee ze via een optimale circulariteit weer een tweede leven krijgen. Additioneel wordt het milieu ontlast omdat verbranding van deze restmaterialen nu niet meer nodig is.

Omdat duurzaam ondernemen en zorg voor het milieu een onlosmakelijk onderdeel van Logisticons filosofie is, werd dit goede initiatief dan ook direct omarmd. Daarom staan er op het terrein inmiddels meerdere ReVink-kratten, waarmee Logisticon en Vink Kunststoffen gezamenlijk invulling geven aan hun duurzame missie.

Meer weten over het ReVink-programma? Klik dan hier

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Logisticon Water Treatment bestaat 35 jaar!
Logisticon is trots aan te kondigen dat het bedrijf dit jaar haar 35-jarig jubileum viert. Het bedrijf opent daarom haar deuren op zaterdag 10 juni. Kom langs en bezichtig het nieuwe kantoorpand en de fabriekshal onder het genot van een hapje en drankje!
Lees meer
Logisticon blijft verduurzamen
Logisticon heeft een primeur! Bij het pand in Groot-Ammers wordt een circulaire energieopslagcontainer geplaatst. Het energieopslagsysteem slaat de energie op die door de 1000 zonnepanelen op het pand opgewekt worden.
Lees meer
Door Logisticon ontwikkelde chemieopslag- en doseeroplossingen voor verhuur beschikbaar
Logisticon heeft verschillende chemieopslag- en doseeroplossingen ontwikkeld. Deze oplossing wordt een “Chemdose” genoemd, momenteel uit voorraad leverbaar.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.