Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Waterzuivering draagt bij aan besparing op de benodigde polymeer

Eind 2019 is Logisticon Water Treatment begonnen met het bouwen van een waterzuivering als onderdeel van een installatie die grootschalig polymeer aanmaakt. Het benodigde polymeer aanmaakwater, wordt vanaf de geplaatste pompskid bij de rivier door de waterzuivering van Logisticon, naar de waterbuffers van de polymeeraanmaak installatie gepompt. Het rivierwater innamepunt bestaat uit twee pompen die 200 m3/h kunnen verpompen.

Een aantal maanden lang zijn er elke dag monsters genomen uit de waterbron om de water kwaliteit vast te leggen. Hieruit is gebleken dat het water eerst voorbehandeld moet worden, voordat het gezuiverd kan worden middels ultrafiltratie. Hiervoor is een pretreatment unit ontworpen in de vorm van een 40ft container. In de container wordt de aanvoerleiding gesplitst in twee straten. In deze straten worden natronloog- en ijzerchloride gedoseerd. Na de pretreatment unit worden er twee 200 m3 bezinktanks geplaatst, waarin het water verder wordt behandeld voordat het voedingswater in de twee UF-units terechtkomt. Achter de UF-units worden twee membraan-ontgassingsunits geplaatst om het zuurstofgehalte verregaand te reduceren. Doordat de zuurstof is verwijderd uit het voedingswater breekt het polymeer minder snel af en is er tot 40% minder polymeer nodig. Daarnaast is er een aanzienlijke besparing op het toe te passen materiaal van de transportleiding gerealiseerd. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Wereldwaterdag 2024
Vandaag, 22 maart, is het Wereldwaterdag. Deze internationale dag is door de Verenigde Naties in het leven geroepen om aandacht te vragen voor water en alle problemen daaromheen.
Lees meer
Aqua Nederland 2024 zit er weer op en wat was het een succes!
Het team van Logisticon blikt vol enthousiasme terug op dagen vol waardevolle ontmoetingen met zowel bestaande als potentiële klanten en partners. Dank aan iedereen die de tijd heeft genomen om de inDENSE® te bewonderen.
Lees meer
inDENSE®-technologie verder omarmd door Nederlandse waterschappen
De inDENSE®-technologie wordt meer en meer omarmd door de Nederlandse waterschappen en begin 2024 is door Logisticon op de rioolwaterzuivering van Amsterdam-West op één van de nabezinktanks als pilot een installatie van 6 inDENSE®-cyclonen geplaatst.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.