Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Wist u dat…

…Logisticon klanten heeft over de hele wereld, van Europa tot Zuid-Amerika en Azië? Zo staat er in Kazachstan o.a. een zandfiltratie-, ultrafiltratie- en omgekeerde osmose-unit. In Zuid-Afrika ontwerpt en bouwt Logisticon samen met een Zuid-Afrikaanse partner een complete waterhergebruik-installatie. En in Brazilië leverde Logisticon verschillende ultrafiltratie-units om de drinkwaterproductie te verhogen.

…Er dichter bij huis ook installaties van Logisticon staan? Veel van het drinkwater in de omgeving van Zuid-Holland en daarbuiten wordt (mede) door een Logisticon-installatie geproduceerd.

…Eén van de eerste opdrachten van Logisticon het ontwerpen en leveren van transport- en handlingsystemen voor kaas was? Dit omdat het bedrijf toen nog gericht was op transportmechanisatie. Vandaar ook de naam Logisti(eke) Con(structies). De mier als symbool voor de ultieme logistieke specialist is zo ook deel gaan uitmaken van het logo van Logisticon.

…Milieu en klimaat erg belangrijk zijn voor Logisticon? Door de verduurzaming van het bedrijfspand is Logisticon volledig van het gas af. Alle verlichting is vervangen door led en er zijn warmtepompen geplaatst, die het pand van warmte en koeling voorzien. Dankzij deze vernieuwingen heeft het pand energielabel A++++ gekregen. De nieuwste aanwinst is een container met hergebruikte fietsbatterijen. Deze container is een energieopslagsysteem waarin opgewekte zonne-energie opgeslagen kan worden.

…Logisticon niet alleen intern bezig is met duurzaamheid, maar ook meedenkt met u als klant? Er wordt gekeken hoe de uitstoot van methaan bij klanten verkleind kan worden en installaties worden energiezuinig ontworpen. Ook zoekt Logisticon altijd naar de reductie van chemieverbruik.

…Europa’s grootste verhuurvloot voor waterzuiverings- en waterbehandelingscomponenten in bezit is van Logisticon?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Bereid uw plant voor op de uitdagingen van de winter met Logisticon Water Treatment
De uitdagingen waarmee operators van industriële plants tijdens het winterseizoen worden geconfronteerd, zijn niet mis en Logisticon Water Treatment is de vertrouwde partner om u te helpen deze uitdagingen succesvol te overwinnen.
Lees meer
Nieuw talent versterkt Logisticon-team in verschillende functies
De afgelopen maanden zijn bij Logisticon vier nieuwe medewerkers gestart. Deze vier professionals brengen ervaring en expertise met zich mee, waardoor Logisticon kan blijven optimaliseren.
Lees meer
Energieopslagsysteem bij Logisticon zorgt voor minder milieubelasting
De energieopslagcontainer is een mooie stap in Logisticon's duurzaamheidsambitie. Door de inzet van hergebruikte (fiets)batterijen en materialen helpt Logisticon mee aan het versnellen van de circulaire economie, wat zorgt voor minder milieubelasting.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.