Logisticon » Oplossingen » Containerzuiveringen

Containerzuiveringen

Mobiele of semi-permanente waterzuivering in containers

Een waterzuivering in een container is een uitkomst als u snel en zorgeloos wilt starten met waterbehandeling. Of het nu gaat om zandfiltratie, omgekeerde osmose, MBR of een andere techniek, alle mogelijke zuiveringstechnieken levert Logisticon op maat. Deze kunnen in een geheel toegeruste mobiele, compacte container geïntegreerd worden. Ideaal voor een waterzuivering die mobiel of buiten opgesteld moet worden, als tijdelijke of definitieve oplossing met voldoende bescherming tegen weersinvloeden.

Plug and play

Onze container waterzuiveringen zijn ‘plug and play’: alle apparatuur is aanwezig, aangesloten, bedraad en getest in onze werkplaats. Transport is eenvoudig en op de plaats van bestemming hoeven onze medewerkers enkel aan- en afvoerleidingen en elektrische voeding aan te sluiten. Dit geeft een snelle oplossing en minimale invloed op andere bedrijfsactiviteiten.

Vele uitvoeringsmogelijkheden

Containerzuiveringen zijn er in diverse afmetingen zoals 8, 10, 20, 30, 40 of 45 ft en standaard of high-cube. De container wordt uitgerust met voorzieningen zoals een stalen loopdeur, verlichting, verwarming, ventilatie, veiligheidsmiddelen en een werkblad. De wanden en het dak zijn versterkt, geïsoleerd en met een chemisch bestendige toplaag afgewerkt. De vloer is waterdicht uitgevoerd met aluminium beplating en er zijn constructieve versterkingen aangebracht.

Nieuwe containers met vele opties

Alle containers zijn nieuw en kunnen met diverse certificeringen worden geleverd zoals CSC, ISO, Offshore DNV 2.7-1/ EN12079 en voor de juiste bedrijfsuitstraling in elke gewenste kleur gespoten. Daarnaast zijn er vele opties, van de toepassing van airco-units tot het koppelen van meerdere units tot één groter geheel en integratie van tanks tot wel 60m3

Eigen ontwerp en bouw

Logisticon adviseert u graag over de beste zuiveringstechnieken en integratie hiervan in container(s). We passen zo nodig een dubbele vloer, toegangstrap, bufferbakken, striptorens, luiken of een versterkte vloer toe. Kom gerust met uw specifieke wensen en wij maken een passend ontwerp. Tijdens de bouw en testfase bent u van harte welkom in onze fabriek.

Ruime ervaring en lage total cost of ownership

Door integratie van deze kennis van service en verhuur van waterzuiveringen weten wij hoe wij duurzaam, efficiënt en met lage onderhoudskosten kunnen ontwerpen, bouwen en bedrijven. Wij bieden uiteindelijk de laagste ‘total cost of ownership’. In de afgelopen 25 jaar hebben we meer dan 750 containerzuiveringen ontworpen en gebouwd en hebben dus de nodige ervaring. Het bouwen van een containerzuivering is tenslotte meer dan enkel het naar binnen schuiven van een installatie in een container.

Verhuur en verkoop

Mobiele waterzuiveringunits zijn zowel te koop als te huur. Als u tijdelijk een zuivering nodig heeft, kunt u huur overwegen. Mogelijk wilt u eerst ervaring opdoen met een zuiveringstechniek voordat u een installatie aanschaft. Maar of u nu koopt of huurt, zodra uw mobiele unit arriveert, weet u dat u vrijwel direct kunt beginnen.

Proceswater voor Vynova Geleen

Logisticon Waterbehandeling heeft aan Nalco een mobiele deminwaterinstallatie geleverd voor de productie van 125-150 m3/h proceswater ten behoeve van Vynova (voorheen Ineos ChlorVinyls) in Geleen.

Bekijk bericht

MBR voor Bio-gas Boeye in Haasdonk

Logisticon Waterbehandeling uit Groot-Ammers (Nl) heeft meerdere MBR systemen gebouwd, verkocht en verhuurd. Hierdoor hebben we veel ervaring opgedaan met het ontwerp, maar evenzo  met de bedrijfsvoering. De gehele bedrijfsvoering, het reinigen van de MBR membranen en het verminderen van het chemicaliën verbruik zijn essentieel voor een probleemloze en kosten effectieve werking van een MBR systeem.

Bekijk bericht

GEA Westfalia Separator decanters voor Biwater project Sri Lanka

Rondom de stad Negombo in het westen van Sri Lanka is afgelopen jaar de drinkwatervoorziening aanzienlijk verbeterd en uitgebreid. Alle 148.000 bewoners krijgen nu 24 uur per dag drinkwater. Dat is het resultaat van een project dat Biwater Contracting uit Amsterdam uitvoerde met ontwikke- lingsgeld van de Nederlandse overheid in opdracht van het nationale drink- waterbedrijf van Sri Lanka. Een reportage van Johannes Odé.

Bekijk bericht

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de online nieuwsbrief!

Door op "inschrijven" te klikken ga je tevens akkoord met het Privacy statement.