Logisticon » Oplossingen » Drinkwater

Ons drinkwater: veilig en leveringszeker

Drinkwater is een eerste levensbehoefte en moet gegarandeerd veilig zijn. Deze hoge kwaliteit kunnen waterbedrijven bieden dankzij uitgebreid onderzoek en de inzet van vele installaties die grondwater, oppervlaktewater en - steeds vaker - brakwater zuiveren tot schoon drinkwater. Dit gebeurt met traditionele technieken, maar ook steeds vaker met nieuwe technieken. Logisticon bouwt al deze drinkwaterinstallaties en levert al vele jaren hiervoor ook onderzoek- en pilotinstallaties.

Nieuwbouw of renovatie

In overleg werken we uw wensen voor nieuwbouw of renovatie uit tot een passend ontwerp. Met behulp van een 3D weergave kunt u een gedetailleerde blik werpen op de toekomstige productie-installatie. U bent ervan verzekerd dat we de best mogelijke technologieën inzetten tegen de laagst mogelijke kosten. Daarbij wordt veiligheid en continuering van de levering van drinkwater natuurlijk gewaarborgd. 

Duurzaam en robuuste installaties

Onze installaties voldoen aan alle wettelijke normen. Vanzelfsprekend gebruiken we duurzame materialen met vereiste drinkwatercertificaten (KIWA/WRAS/DVGW et cetera) en leveren wij PGS31 / BRL SIKB 7800 gecertificeerde opslag en dosering van chemicaliën. Logisticon kiest hierbij voor al haar installaties altijd voor duurzame materialen: veilig in het gebruik, robuust en onderhoudsvriendelijk.

Schone en betrouwbare zuivering van drinkwater

Logisticon weet als geen ander hoe belangrijk schoon werken is. In elke stap van ons werkproces besteden wij aandacht aan hygiëne; van de keuze van producten, de aflevering van materialen, de bouw in onze fabriek tot installatie op locatie. Bovendien zorgen wij ervoor dat drinkwaterproductie tijdens werkzaamheden veilig doorgang kan vinden. We letten bijzonder op ‘schoon werken’ in de exploitatie. Daarbij trachten we het gebruik van chemicaliën en energie tot een minimum te beperken. 

Een keur aan technieken

Logisticon biedt een brede set aan zuiveringstechnologie. Conventionele technieken zoals korrelreactoren voor ontharding of zandfilters voor het verwijderen van ijzer, mangaan en ammonium. Maar ook membraantechnologie om brak grondwater te zuiveren, waarbij omgekeerde osmose of nanofiltratie wordt ingezet. Als u innovatieve technieken wilt gebruiken, vindt u in Logisticon een meedenkende, creatieve partner. Denk daarbij bijvoorbeeld aan ultrafiltratie, nanofiltratie, diafiltratie of anaerobe omgekeerde osmose. Welke technologie u ook kiest, in alle gevallen staat voor ons betrouwbaarheid en leveringszekerheid van de drinkwaterproductie voorop.

Over de grens

Naast vele tevreden klanten onder Nederlandse waterbedrijven, wordt Logisticon steeds vaker ingeschakeld door buitenlandse klanten. Onze deskundigen kunnen voor elke plaats een passende installatie ontwerpen, bouwen en installeren, rekening houdend met de lokale situatie. Welke uitdaging u ook van ons verwacht, Logisticon is daarbij een meedenkende, oplossingsgerichte partner, die in elke situatie gezuiverd en schoon drinkwater wil garanderen.

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de online nieuwsbrief!

Door op "inschrijven" te klikken ga je tevens akkoord met het Privacy statement.