Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Chemie
Chemie

De chemische industrie is een onmisbaar onderdeel van de economie en onze samenleving. De sector produceert en bewerkt grondstoffen. Hiervoor is veel water in diverse kwaliteiten nodig. Water wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de voeding van (hogedruk)stoomketels, om te koelen of voor het reinigen van systemen. Naast de vraag naar hoogwaardig proces- en demiwater is het zuiveren, polishen of duurzaam hergebruik van afvalwater belangrijk voor de chemische industrie.

Logisticon is een betrouwbare partner voor de chemische industrie en levert slimme en mobiele oplossingen met de focus op waterkwaliteit, -kwantiteit en bedrijfszekerheid. Het is belangrijk om per toepassing het juiste water te produceren en dus technologisch de meest geschikte technologieën toe te passen. Het juiste water op de juiste plaats zorgt voor een TCO besparing en een besparing op gebruik van chemicaliën en energie. 

Logisticon levert hoogwaardige en volledig geautomatiseerde plug & play installaties, conform de nieuwste technologieën. Continue beschikbaarheid, permanente 24/7 controle en procestechnologische ondersteuning zijn enkele slimme oplossingen die Logisticon kan bieden aan deze veeleisende industrie. Tevens beschikt Logisticon over slimme verhuuroplossingen, inzetbaar (kort of langdurig) vanuit haar verhuurvloot om de industrie met raad en daad te ondersteunen bij productie uitbreiding, calamiteiten, seizoen pieken of turnarounds.

Alle Case Studies
Gerelateerde Case Studies
Alle Case Studies
Van pilot naar full-schale: Extra effluent polishing door striktere lozingseisen
Bij een producent van grondstoffen voor de chemische industrie werden de lozingseisen strenger. De bestaande afvalwaterzuivering voldeed hier niet aan en als noodoplossing waren actiefkoolfilters geïnstalleerd.
Verwijdering van deeltjes en zware metalen uit afvalwater
Een chemische plant in Rotterdam welke plastic halffabricaten produceert ondervond problemen door de veranderde samenstelling van het afvalwater. De problemen werden veroorzaakt door TSS en zware metalen welke regelmatig hoger…
Deminwater productie chemische industrie
Bij een Nederlandse chemieproducent is gedemineraliseerd water een essentieel onderdeel van het productieproces. Om kosten te besparen wilde men zelf gedemineraliseerd water produceren in plaats van het in te kopen…
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.