Logisticon » Technieken » Luchtfiltratie

Luchtfilters- biologisch/actieve kool

Luchtfilter-actieve kool filters (LAKF)

Lucht actieve koolfilters, LAKF zijn in staal of kunststof uitgevoerd en voorzien van een lucht aanvoer- en afvoerkanaal. De unit zelf wordt in geval van behandeling van 'natte' lucht voorzien van een heater om het kool droog te houden. Bij een goede dimensionering van het luchtfilter kan het rendement meer dan 99% zijn: wij kunnen deze dimensionering voor u verzorgen. Deze koolfilters worden vaak geplaatst na een striptoren om de vluchtige gassen af te vangen. Een luchtzijdig actief kool filter LAKF heeft namelijk een 10x hoger vermogen om vervuiling te adsorberen dan een waterzijdig actief kool filter.

Luchtfilter-biologisch

Biologische luchtfilters worden gebruikt voor stoffen die biologisch goed afbreekbaar zijn. Indien voor goede procescondities worden gezorgd behoeft een biologisch filter niet zoals een actieve koolfilter geregenereerd te worden. Biologische luchtfilters hebben wel een opstartperiode nodig voordat ze optimaal werken. Het rendement van biologische luchtfilters is in de regel voldoende, maar minder gemakkelijk beheersbaar dan die van lucht actieve koolfilters. Het filtermedium moet vochtig blijven.

Verhuur van (mobiele) luchtfilter installaties

Ons verhuurpark beschikt over tal van luchtfilters die per direct ingezet kunnen worden (levering actieve kool of biologisch filtermateriaal wordt door ons verzorgd).