Logisticon » Technieken » Omgekeerde osmose

Omgekeerde osmose techniek toepassen?

Omgekeerde osmose, ook wel hyperfiltratie of reverse osmose genoemd, wordt voornamelijk gebruikt voor het verwijderen van zouten en mineralen en derhalve het verlagen van de geleidbaarheid. Een bijkomende werking is dat omgekeerde osmose deels andere stoffen zoals pesticiden, zware metalen, medicijnresten en meer tegenhoudt.

Logisticon bouwt hoogstaande waterzuiveringsinstallaties voor zowel conventionele als innovatieve technieken!

Bent u op zoek naar een specialist in waterbehandeling? Logisticon is uiterst deskundig en ervaren in het bouwen van zowel kleine als grote installaties voor de toepassing van conventionele en innovatieve technieken zoals omgekeerde osmose. Omgekeerde osmose, ook wel hyperfiltratie of reverse osmose genoemd, wordt voornamelijk gebruikt voor het verwijderen van zouten en mineralen en derhalve het verlagen van de geleidbaarheid. Een bijkomende werking is dat omgekeerde osmose deels andere stoffen zoals pesticiden, zware metalen, medicijnresten en meer tegenhoudt. Lees hier meer over de installaties (referenties) die Logisticon voor u kan bouwen.

Wat kan ik met omgekeerde osmose?

Naast de bovengenoemde toepassingen wordt deze techniek onder meer ingezet voor de productie van proceswater en ketelvoedingswater en het bereiden van drinkwater uit brak of zoutwater, demin water en ultra puur water. Ook het ontharden en ontkleuren van water, het opwerken van processtromen tot een hogere kwaliteit en het zuiveren van afvalwater gericht op hergebruik behoren tot de vele mogelijkheden. Bent u benieuwd naar ons werk? Op onze referentiepagina vindt u enkele voorbeelden van de diverse oplossingen die Logisticon biedt. Natuurlijk vertellen onze specialisten u graag meer over het toepassen van omgekeerde osmose in een persoonlijk gesprek.

Reverse-Osmosis-units

De keuze welk Nano/RO-membraan het beste toegepast kan worden is afhankelijk van de kwaliteit van de voeding. Zo speelt naast het zoutgehalte (zoet, brak, zout) tevens de vervuilingsgevoeligheid van het water (bio)fouling een belangrijke rol. In samenspraak met membraanleverancier(s) bepalen wij voor u de juiste membranen met bijbehorende garantie op de werking.

Logisticon maakt gebruik van vooraf gedefinieerde standaards die vanzelfsprekend door de klant qua functionaliteit uitgebreid kan worden.

Indien gewenst kunnen wij ook een installatie op uw wensen ontwerpen en bouwen.


Voorbeeld DWP Botlek met 8x200 m3/h RO installaties (links) en 8 verticale RO installaties (rechts)

 

Waarom Logisticon?

We zijn één van de weinige bedrijven met kennis over bouwen én bedrijven. Dat houdt in dat we weten hoe we met een betrouwbare installatie de laagste kosten per gezuiverde m? water kunnen realiseren. Hiervoor maken we gebruik van een eigen ontwerp afdeling, constructie werkplaats en brede kennis van zuiveren. Daarnaast zijn we ISO 9001, VCA en ISO 14001 gecertificeerd, waardoor de kwaliteit, veiligheid en aandacht voor het milieu zijn gewaarborgd.

Logisticon werkt veel voor bedrijven in de petrochemie, voedingsmiddelenindustrie, metaalverwerking en drink- en afvalwater, maar sluit geen projecten uit. Wilt u graag een vrijblijvend gesprek met één van onze specialisten over de mogelijkheden die we bieden? Neem dan contact op door te bellen met 0184- 608260 of door gebruik te maken van ons contactformulier!