Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Business controller
Business controller

Ter uitbreiding van het Finance Team zijn we op zoek naar een:

Business controller


Wil jij werken bij een organisatie waar je echt impact kan maken en waar bijzonder veel waarde aan duurzaam ondernemen wordt gehecht? Heb je daarbij een goede financiële basis (HBO/WO), beschik je over sterke communicatieve en analytische vaardigheden en pas je binnen een ondernemende productieorganisatie?

Voor Logisticon Water Treatment in Groot-Ammers zijn wij op zoek naar een Business controller. Meer weten over Logisticon Water Treatment of deze functie? We zien je reactie graag tegemoet.
 

Wat ga je doen?
Je maakt in deze nieuwe rol onderdeel uit van het enthousiaste finance team (5 collega’s). Als Business Controller lever je solide rapportages en sturing alsmede business analyses aan de organisatie, zodat deze met het juiste inzicht de strategische doelen kan nastreven en optimaliseren. Taken en verantwoordelijkheden die behoren tot deze functie zijn:

 • Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en uitbouwen van business- / projectcontrol binnen de organisatie;
 • Je ondersteunt de projectleiders d.m.v. voor- en nacalculaties en geeft hen vanuit finance perspectief advies;
 • Je verzorgt rapportages en analyses m.b.t. bedrijfsresultaten, -doelstellingen en -prestaties, zowel vanuit financieel als operationeel perspectief voor lopende en toekomstige projecten (met behulp van BI);
 • Je vertaalt samen met de Finance Manager de strategische doelstellingen naar het budget en de (meerjaren)begroting;
 • Je bent medeverantwoordelijk voor het verbeteren van zowel financiële als operationele processen binnen de organisatie.


Wat breng je mee?

 • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding in een financiële richting;
 • Een goede financiële basis (ca. 5-7 jaar relevante werkervaring);
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je bent ondernemend, communicatief en analytisch sterk;
 • Je legt snel verbanden en bent in staat om je bevindingen op een juiste wijze te presenteren; 
 • Je bent 32-40 uur per week inzetbaar.


Waar ga je werken?
Met een hecht team van zo’n 100 professionals bouwt het familiebedrijf Logisticon Water Treatment al 35 jaar kwalitatief hoogstaande en innovatieve waterzuiveringsinstallaties in Groot-Ammers. De installaties worden in eigen beheer ontworpen, gebouwd en onderhouden voor vele toepassingen, onder andere drinkwater- en proceswaterbereiding, afvalwaterzuivering en waterhergebruik. De installaties worden verkocht en verhuurd aan met name industriële klanten, maar ook aan drinkwaterbedrijven of waterschappen. Logisticon Verhuur is inmiddels uitgegroeid tot Europa’s grootste verhuurder van waterzuivering- en behandelingscomponenten.

Naast toekomstbestendige waterbehandelingsinstallaties hecht Logisticon bijzonder veel waarde aan duurzaam ondernemen. Logisticon werkt hard aan de verduurzaming van de eigen organisatie. Inmiddels wekken 1.000 zonnepanelen meer dan 50% van de verbruikte energie zelf op. Daarnaast is de helft van het wagenpark verduurzaamd door benzine- en dieselauto’s te vervangen door elektrische auto’s. Verder wordt er in het kantoorpand en in de werkplaats geen gebruik meer gemaakt van aardgas, maar wordt de temperatuur geregeld met behulp van een warmtepompinstallatie in combinatie met een temperatuurregelsysteem. Het bedrijfspand is inmiddels voorzien van een A++++ energielabel, waarmee ruim wordt voldaan aan de duurzaamheidseisen van 2030. In de komende maanden zal er een container met batterijopslag (van oude fietsaccu’s) worden geplaatst, waarmee de zelf opgewekte zonne-energie kan worden opgeslagen om het energieverbruik verder te optimaliseren. 


Geboden wordt:
Sociale betrokkenheid en een prettige werkomgeving staan bij Logisticon hoog in het vaandel. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor en door het personeel. Dit resulteert in een hecht team met trotse medewerkers en fijne collega’s.

Je komt daarbij te werken in een no nonsens organisatie die de lijnen graag kort houdt. De arbeidsvoorwaarden zien er verder als volgt uit:

 • Een goed basissalaris (meer informatie wordt graag op aanvraag gedeeld);
 • 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen (o.b.v. fulltime dienstverband);
 • Laptop en telefoon;
 • De mogelijkheid tot het rijden van een (elektrische) leaseauto;
 • Pensioenregeling via het bedrijfstakpensioenfonds;
 • Ruimte om je werk zelf in te delen en mogelijkheid tot thuiswerken.

Enthousiast?
Mirjam van den Heuvel (Manager HR) helpt je graag verder. Je kan haar bereiken op 0184-608260 of pz@logisticon.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Business controller
Wil jij werken bij een organisatie waar je echt impact kan maken en waar bijzonder veel waarde aan duurzaam ondernemen wordt gehecht? Heb je daarbij een goede financiƫle basis (HBO/WO) en beschik je over sterke communicatieve en analytische vaardigheden?
Medewerker HR (24 uur)
Samen met de manager HR vorm je het HR team. Je zult je bezighouden met diverse administratieve werkzaamheden, het coƶrdineren van sollicitatieprocedures en het beantwoorden van vragen van personeel.
Medewerker Assemblage
De afdeling assemblage voegt door ons ontwikkelde componenten en ingekochte onderdelen (denk hierbij aan o.a. filters, afsluiters en flenzen) samen aan de hand van werktekeningen tot een zuiveringsinstallatie.
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.