Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Chemie
Chemie

De chemische industrie is een onmisbaar onderdeel van de economie en onze samenleving. De sector produceert en bewerkt grondstoffen. Hiervoor is veel water in diverse kwaliteiten nodig. Water wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de voeding van (hogedruk)stoomketels, om te koelen of voor het reinigen van systemen. Naast de vraag naar hoogwaardig proces- en demiwater is het zuiveren, polishen of duurzaam hergebruik van afvalwater belangrijk voor de chemische industrie.

Logisticon is een betrouwbare partner voor de chemische industrie en levert slimme en mobiele oplossingen met de focus op waterkwaliteit, -kwantiteit en bedrijfszekerheid. Het is belangrijk om per toepassing het juiste water te produceren en dus technologisch de meest geschikte technologieën toe te passen. Het juiste water op de juiste plaats zorgt voor een TCO besparing en een besparing op gebruik van chemicaliën en energie. 

Logisticon levert hoogwaardige en volledig geautomatiseerde plug & play installaties, conform de nieuwste technologieën. Continue beschikbaarheid, permanente 24/7 controle en procestechnologische ondersteuning zijn enkele slimme oplossingen die Logisticon kan bieden aan deze veeleisende industrie. Tevens beschikt Logisticon over slimme verhuuroplossingen, inzetbaar (kort of langdurig) vanuit haar verhuurvloot om de industrie met raad en daad te ondersteunen bij productie uitbreiding, calamiteiten, seizoen pieken of turnarounds.

Alle Case Studies
Gerelateerde Case Studies
Alle Case Studies
Verwijdering van deeltjes en zware metalen uit afvalwater
Een chemische plant in Rotterdam welke plastic halffabricaten produceert ondervond problemen door de veranderde samenstelling van het afvalwater. De problemen werden veroorzaakt door TSS en zware metalen welke regelmatig hoger…
Proceswaterproductie Franse producent van onder andere kunstmesten
Logisticon leverde een ultrafiltratie installatie waarmee het inkomende afvalwater kon worden gezuiverd. Hiermee kon de de-carbonisatie installatie worden gebypassed en verminderde de hoeveelheid ijzer en zwevende delen in het water.
Behandeling van PFAS verontreinigd afvalwater
Doordat afvalwater verontreinigd was met PFAS en dit vanwege gezondheids- en milieuproblemen niet meer geloosd mocht  worden, dreigde de fabriek van een Nederlandse chemieproducent gesloten te worden.
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.