Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Nieuws
Nieuws

Op deze pagina blijft u op de hoogte van de laatste nieuwsberichten en ontwikkelingen bij Logisticon.
U kunt zich uiteraard ook aanmelden voor de nieuwsbrief of de LinkedIn pagina van Logisticon volgen.

Logisticon Water Treatment bestaat 35 jaar!
Geplaatst op: 01-06-2023
Logisticon is trots aan te kondigen dat het bedrijf dit jaar haar 35-jarig jubileum viert. Het bedrijf opent daarom haar deuren op zaterdag 10 juni. Kom langs en bezichtig het nieuwe kantoorpand en de fabriekshal onder het genot van een hapje en drankje!
Logisticon blijft verduurzamen
Geplaatst op: 26-05-2023
Logisticon heeft een primeur! Bij het pand in Groot-Ammers wordt een circulaire energieopslagcontainer geplaatst. Het energieopslagsysteem slaat de energie op die door de 1000 zonnepanelen op het pand opgewekt worden.
Door Logisticon ontwikkelde chemieopslag- en doseeroplossingen voor verhuur beschikbaar
Geplaatst op: 26-04-2023
Logisticon heeft verschillende chemieopslag- en doseeroplossingen ontwikkeld. Deze oplossing wordt een “Chemdose” genoemd, momenteel uit voorraad leverbaar.
Logisticon aanwezig op Maintenance Next
Geplaatst op: 24-03-2023
Van 18 t/m 20 april 2023 vindt Maintenance Next plaats in Rotterdam Ahoy en daar kan Logisticon natuurlijk niet ontbreken.
Toekomstbestendig met Logisticon
Geplaatst op: 03-03-2023
In de huidige tijd is het een must om rekening te houden met de toekomst en het milieu. Hoe verlaag je de CO2-uitstoot en hoe kun je materialen of producten optimaal hergebruiken? Logisticon houdt zich hier intern mee bezig, maar denkt ook mee met klanten.
PFAS: wat het is en Logisticon’s oplossingen
Geplaatst op: 27-01-2023
Stoffen als PFOS, PFOA en producten uit het GenX-proces krijgen steeds meer aandacht vanwege mogelijk nadelige gezondheidseffecten op mens en dier. Wat is PFAS precies en wat zijn Logisticon's mogelijke oplossingen voor verwijdering uit water?
Drinkwatervoorziening voor de toekomst veiliggesteld door nieuwbouw zuiveringsstation
Geplaatst op: 20-01-2023
In 2021 is Oasen gestart met de volledige nieuwbouw van zuiveringsstation De Put in Nieuw-Lekkerland. Logisticon Water Treatment heeft in opdracht van Oasen het ontwerp en de bouw van de RO-membraaninstallaties verzorgd.
Schoner afvalwater naar riool dankzij Logisticon
Geplaatst op: 09-12-2022
Een chemiebedrijf in Noord-Brabant dat haar afvalwater loost op het riool, werd geconfronteerd met strengere lozingseisen, waardoor afwaterbehandeling noodzakelijk werd. Het bedrijf vroeg Logisticon een oplossing te bedenken en te realiseren.
Winnaars website win-actie
Geplaatst op: 02-12-2022
Logisticon heeft 3 weken geleden een nieuwe website en daarbij een win-actie aangekondigd. Iedereen ontzettend bedankt voor het bekijken van de website en het meespelen!
Tijdelijke drinkwatervoorziening tijdens ombouw drinkwaterstation
Geplaatst op: 24-11-2022
In centraal Europa wordt veel drinkwater gewonnen uit oppervlaktewater, vooral uit meren. Om de levering van kwalitatief goed drinkwater ook in de toekomst te garanderen moet een groot utiliteitsbedrijf in Zwitserland drinkwaterstations moderniseren.
MBR-installatie voor industriële klant
Geplaatst op: 16-11-2022
Logisticon heeft voor een industriële klant in de chemie, gevestigd in het roergebied in Duitsland, een membraanbioreactor (MBR) installatie gerealiseerd.
Oppervlaktewater pilot voor Dunea Valkenburgse Meer inbedrijf gesteld
Geplaatst op: 10-10-2022
Dunea is op zoek naar nieuwe bronnen voor drinkwater omdat het robuuste systeem, met twee rivierbronnen (Maas en Lek) en 80 km lange leidingen naar de duinen, steeds kwetsbaarder wordt.
Drinkwaterbedrijf Evides onderzoekt zuiveringstechnologie voor de toekomst
Geplaatst op: 10-10-2022
Door klimaatverandering (lage en hoge rivierafvoer en verzilting), eventuele bodemverontreiniging en lozing van ongewenste stoffen wordt de kwaliteit van de bronnen waaruit drinkwater geproduceerd beïnvloed.
Slimme oplossing voor reductie van benzeenemissies
Geplaatst op: 10-10-2022
Een olieraffinaderij in het Rotterdamse havengebied had voor een periode van drie jaar een waterzuiveringsinstallatie van 70 m3/h nodig om luchtemissies van benzeen op de bestaande biologische afvalwaterzuivering te verminderen.
Mobiele wateroplossing voor waterzuiveringsinstallatie in Zweden
Geplaatst op: 10-10-2022
Eind februari 2022 werd bij een waterzuiveringsinstallatie in de regio van Stockholm geconcludeerd dat er verhoogde microbiologische barrières nodig waren, om veilig drinkwater en een verhoging in de productiecapaciteit te kunnen realiseren.
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.