Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Nieuws
Nieuws

Op deze pagina blijft u op de hoogte van de laatste nieuwsberichten en ontwikkelingen bij Logisticon.
U kunt zich uiteraard ook aanmelden voor de nieuwsbrief of de LinkedIn pagina van Logisticon volgen.

Tijdelijke drinkwatervoorziening tijdens ombouw drinkwaterstation
In centraal Europa wordt veel drinkwater gewonnen uit oppervlaktewater, vooral uit meren. Om de levering van kwalitatief goed drinkwater ook in de toekomst te garanderen moet een groot utiliteitsbedrijf in Zwitserland drinkwaterstations moderniseren.
MBR-installatie voor industriële klant
Logisticon heeft voor een industriële klant in de chemie, gevestigd in het roergebied in Duitsland, een membraanbioreactor (MBR) installatie gerealiseerd.
Oppervlaktewater pilot voor Dunea Valkenburgse Meer inbedrijf gesteld
Dunea is op zoek naar nieuwe bronnen voor drinkwater omdat het robuuste systeem, met twee rivierbronnen (Maas en Lek) en 80 km lange leidingen naar de duinen, steeds kwetsbaarder wordt.
Drinkwaterbedrijf Evides onderzoekt zuiveringstechnologie voor de toekomst
Door klimaatverandering (lage en hoge rivierafvoer en verzilting), eventuele bodemverontreiniging en lozing van ongewenste stoffen wordt de kwaliteit van de bronnen waaruit drinkwater geproduceerd beïnvloed.
Slimme oplossing voor reductie van benzeenemissies
Een olieraffinaderij in het Rotterdamse havengebied had voor een periode van drie jaar een waterzuiveringsinstallatie van 70 m3/h nodig om luchtemissies van benzeen op de bestaande biologische afvalwaterzuivering te verminderen.
Mobiele wateroplossing voor waterzuiveringsinstallatie in Zweden
Eind februari 2022 werd bij een waterzuiveringsinstallatie in de regio van Stockholm geconcludeerd dat er verhoogde microbiologische barrières nodig waren, om veilig drinkwater en een verhoging in de productiecapaciteit te kunnen realiseren.
Vink en Logisticon zetten samen duurzame stappen
Vink Kunststoffen, één van Logisticons leveranciers, heeft een kunststof-recyclingprogramma opgezet, waarbij relaties hun kunststof-restmaterialen kunnen laten recyclen.
Evides en Logisticon vieren 12,5 jaar DWP Botlek
12,5 jaar geleden is door Evides Industriewater in de Rotterdamse haven Nederlands grootste gedemineraliseerd water installatie gerealiseerd.
Tijdelijke pilot-oplossing voor nieuwe flocculant-test
Logisticon Verhuur heeft in samenwerking met het wateronderzoek en -adviesbureau WLN in maart jl. een polymeer (PE)aanmaak installatie geplaatst bij een productielocatie van Waterbedrijf Groningen.
Orvion Udetect® – zelf bacteriën in watermonsters meten met mobiele qPCR
Orvion B.V., een zusterbedrijf van Logisticon, heeft Orvion Udetect® ontwikkeld waarmee je zelfstandig en mobiel, snel en nauwkeurig bacteriën in water kunt analyseren, zonder laboratorium.
Tijd om de industrie te ontmoeten op Maintenance Gorinchem
Logisticon Water Treatment neemt deel aan Maintenance Gorinchem en kan niet wachten om u persoonlijk te ontmoeten zonder zich zorgen te maken over eventuele COVID-19 beperkingen.
Nieuwbouw deels in gebruik
De laatste update over de verbouwing van het nieuwe kantoorpand en de productiehallen dateert van oktober 2021.
Minder onderhoud dankzij slimme innovatie
In Logisticontour nr. 25 heeft u kunnen lezen over een grondwateronderzoek uitgevoerd door Vitens op West-Terschelling met een pilotinstallatie van Logisticon.
In en uit de Put
Op 4 september 2020 werd drinkwater-zuiveringsstation de Put te Nieuw-Lekkerland uitgeschakeld omdat Oasen het grootschalig gaat vernieuwen.
De aanpak van Logisticon met betrekking tot klimaatverandering
Vorig jaar was de 26e editie van de ‘UN climate change conference of the parties’ (Cop26) in Glasgow Verenigd Koninkrijk. Voor veel bedrijven staat er veel op het spel om de COP26-doelstellingen te halen.
Uitbreiding in Kazachstan
In 2019 werd op huurbasis bij een grote industriële klant in Kazachstan een zand- en ultrafiltratie-installatie geplaatst.
2000+ Volgers op LinkedIn
De LinkedIn-pagina van Logisticon heeft 2000+ volgers bereikt en daar zijn wij ontzettend blij mee.
Dankzij Verhuuroplossing ervaart klant de gewenste kwantiteit- en kwaliteit.
Logisticon Verhuur heeft de vraag gekregen om een volledige waterbehandeling te leveren voor een klant uit Noord-Nederland
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.