Kosten en tijdbesparing met mobiele ultrafiltratie voor tijdelijke drinkwaterbereiding

Logisticon Verhuur leverde eind 2018 een tijdelijke oplossing met 4 gecontaineriseerde ultrafiltratie-systemen met een gecombineerde maximale productie capaciteit van 900 m3/uur voor een periode van 24 maanden.

UITDAGING

Onze eindklant produceert drinkwater vanuit oppervlaktewater, afkomstig van een meer, door middel van traditionele filtratie. Deze installatie was hard toe aan onderhoud en verbetering. De gefaseerde ombouw was gepland voor een periode van 48-54 maanden. Hiervoor moet steeds een deel van de bestaande installatie buitenwerking gesteld worden om toch voldoende drinkwater beschikbaar te houden.

OPLOSSING

Door gebruik te maken van de mobiele huuroplossing van Logisticon Verhuur kan de helft van de gehele drinkwater productie installatie ge-bypassed worden en kan de ombouw met meer dan een jaar verkort worden. Met deze oplossing bespaart de eindklant tijd en geld als gevolg van een kortere projectombouw tijd en efficiëntere ombouw inclusief de huur van de mobiele ultrafiltratie installaties. Met deze oplossing wordt tevens de kans op productie verlies of stilstand verkleind tot bijna nul.

ERVARING

4 vrachtwagens met ieder een UF2880 unit reden naar onze klant. Opstarten en inregelen door twee gespecialiseerde en zeer kundige service engineers vond plaats in slechts 10 dagen.

Uitspraak van de klant: “De probleemloze implementatie van deze oplossing samen met Logisticon Verhuur heeft ons aangemoedigd om opnieuw een dergelijk project aan te bieden.”

ACHTERLIGGENDE INFORMATIE

Elke UF2880-installatie bestaat uit 48 parallelle inge dizzer® XL 0,9 MB 60m2 membranen met een totaal geïnstalleerd oppervlak van 2880 m2. De installatie is uitgerust met een voedingspomp, automatisch voorfilter van 300 µm, een buizenflocculator, chemische opslag- en doseersystemen, gezuiverd water buffer, chemisch reinigingssysteem met geïntegreerde verwarmingen, terugspoelpomp en ten slotte een gezuiverd water afvoerpomp. Elke installatie is volledig ontworpen en gebouwd in een CSC-gecertificeerde 40 voet geïsoleerde container en wordt bestuurd met een Siemens S7-PLC-systeem met Scada en datalogging. De ultrafiltratie systemen worden op afstand bestuurd met een master-PLC met behulp van een veilige VPN-gegevensverbinding.

Drinkwaterbedrijf Evides onderzoekt zuiveringstechnologie voor de toekomst


Door klimaatverandering (lage en hoge rivierafvoer en verzilting), eventuele bodemverontreiniging en lozing van ongewenste stoffen wordt de kwaliteit van de bronnen waaruit drinkwater geproduceerd beïnvloed. Om aan deze veranderingen het hoofd te bieden is Evides in diverse onderzoeksprojecten op zoek naar nieuwe technologieën.

Bekijk bericht Nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de online nieuwsbrief!

Door op "inschrijven" te klikken ga je tevens akkoord met het Privacy statement.