Koelwaterzuivering FN Steel 1600 m3/h

In november 2006 heeft Logisticon Waterbehandeling een contract getekend met Ovako Wire b.v. in Alblasserdam voor de levering van een zandfiltratiesysteem met een maximale capaciteit van 1600 m3/h. De installatie moet juli 2007 opgeleverd worden.

In 2006 heeft Logisticon Waterbehandeling een contract getekend met Ovako Wire b.v. (het huidige FN Steel) in Alblasserdam voor de levering van een filtratiesysteem met een maximale capaciteit van 1600 m3/h om koelwater her te gebruiken. René de Bever, Manager Mechanical Maintenance Rolling Mill FN Steel : “Na ruim 10 jaar gebruik van deze installatie zijn wij nog steeds zeer tevreden over het robuuste ontwerp en storingsvrije gebruik van deze koelwaterzuivering”

Op de locatie van Ovako  (nu FN Steel) in Alblasserdam wordt draad gewalst van blokken staal.

Zuivering nodig

In de vestiging van FN Steel in Alblasserdam wordt water vanuit de rivier de Noord gebruikt voor o.a. het koelen van de walsen in de walserij. Bij het walsen komen walshuid en sinterdeeltjes vrij. Het vrijkomende koelwater werd na bezinking van de grote sinterdeeltjes vervolgens weer geloosd op de rivier. In dit koelwater kwamen nog zwevende stoffen (voornamelijk ijzerdeeltjes) voor. Vanwege de aangescherpte lozingseisen moet het water gezuiverd voordat het geloosd mag worden op de rivier. Gelijktijdig dient het schone water hergebruikt te worden.

Project omvang

Logisticon Water Treatment heeft opdracht gekregen om 6 zand/antracietfilters te ontwerpen en te leveren inclusief pompen, afsluiters, instrumentatie en leidingwerk, chemicaliën dosering, de elektrische installatie rond de zandfilters en het civiele werk (o.a. twee grote betonnen opslagtanks met diameters van 7 en 9 m).

Multimediafiltratie

De multimediafiltratie bestaat uit een zand- en antracietlaag, waarbij de antraciet gebruikt wordt om de grootste hoeveelheid zwevende stof af te vangen en het zand om de fijnere deeltjes af te vangen. De totale waterstroom van 1100 tot max. 1600 m3/h (tijdens regen) wordt behandeld in 6 grote filters elk met een diameter van 3,7 m. Deze koelwaterhergebruik installatie werkt na ruim 10 jaar nog steeds storingsvrij.

Ovako is een Fins bedrijf met het hoofdkantoor in Stockholm (Zweden), met 16 productielocaties, 4300 mensen in dienst en € 1,4 miljard omzet per jaar. Op de locatie van Ovako in Alblasserdam wordt draad gewalst van blokken staal.

Vink en Logisticon zetten samen duurzame stappen


Vink Kunststoffen, één van Logisticons leveranciers, heeft een kunststof-recyclingprogramma opgezet, waarbij relaties hun kunststof-restmaterialen kunnen laten recyclen. Vink stelt hiervoor kratten beschikbaar, waarin het restmateriaal separaat wordt verzameld, waarna Vink de volle kratten weer ophaalt.

Bekijk bericht Nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de online nieuwsbrief!

Door op "inschrijven" te klikken ga je tevens akkoord met het Privacy statement.