Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Doordachte zuivering: Bioterra mag weer lozen

Bij Bioterra te Genk wordt op biologisch of fysisch-chemische wijze grond gereinigd. Deze per vrachtwagen of schip aangevoerde grond wordt met water gewassen. Tot voor kort werd het in het proces vrijkomende afvalwater fysisch-chemisch behandeld. Hierbij kon echter niet meer voldaan worden aan de lokale lozingseisen.

Na uitgebreide MBR-testen heeft Logisticon Water Treatment een full-scale-MBR installatie ontworpen, gebouwd en geleverd in een 20ft-container. In deze container is een membraancompartiment geïntegreerd, waarin de KOCH-membranen zijn geplaatst.

Bio-Dynamics, civiele partner in dit project, ontwikkelde hiervoor een ronde betonnen tank-in-tank, waarin nitrificatie en denitrificatie plaatsvinden. Dankzij deze doordachte MBR oplossing mag het behandelde afvalwater - ca. 10 m³/uur - nu weer veilig worden geloosd op de naastgelegen rivier.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Logisticon’s ultrafiltratie-installatie getest
Op een groot chemiecluster in Duitsland zijn plannen om een nieuwe fabriek te bouwen. Voor deze nieuwe fabriek is gezuiverd oppervlaktewater nodig.
Lees meer
Kwaliteit drinkwater Zweedse gemeente veiliggesteld
Eind 2023 klopte een Zweedse drinkwatervoorziening, verantwoordelijk voor het drinkwater van een grote gemeente, bij Ramson AB aan, Logisticon's partner in Zweden. In de drinkwaterbron had een bacterie uitbraak plaatsgevonden.
Lees meer
Wereldwaterdag 2024
Vandaag, 22 maart, is het Wereldwaterdag. Deze internationale dag is door de Verenigde Naties in het leven geroepen om aandacht te vragen voor water en alle problemen daaromheen.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.