Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Een tijdelijke installatie, vaak een passende oplossing

Twee fabrieken maakten gebruik van een afvalwaterzuiveringsinstallatie die één van deze fabrieken beheerde. Echter, de fabriek die de zuivering beheerde veranderde van eigenaar en zo stopte ook de mogelijkheid voor de andere fabriek om haar afvalwater daar te lozen en behandelen. Zo ontstond de behoefte naar een nieuwe waterzuivering. Aangezien deze er snel moest komen, werd in eerste instantie gezocht naar een tijdelijke huuroplossing. De installatie moest binnen 6 maanden operationeel zijn.

Logisticon ontwierp een waterzuivering bestaande uit een groot gemengd buffer van 150m3, een coagulatie- en flocculatietank, een DAF-unit, slibbehandeling en drie chemie opslagtanks. De waterzuivering is geautomatiseerd met een PLC-besturing, die tevens communiceert met de automatisering van de klant.

In de eerste vijf tanks, die samen de buffer vormen, wordt het water gebufferd. Vanuit deze tanks gaat het water naar de tanks waar het coagulant en de flocculant wordt toegevoegd. Hiermee wordt de vervuiling uit het water gebonden en gevormd tot vlokjes die in de DAF-unit worden afgescheiden van het schone water. Na de DAF gaat het schone water naar glasfilters. Het slib gaat naar een buffer, van waaruit het wordt behandeld door een slibcentrifuge.

Dankzij de tijdelijk geplaatste waterzuiveringsinstallatie van Logisticon Verhuur kan de klant zich volledig richten op haar productie, wetende dat het afvalwater op een correcte manier behandeld en geloosd wordt.

Logisticon helpt u graag met uw waterbehandelingsvraagstukken. Neem contact op via 0184-608260 of water@logisticon.com, Logisticon’s waterspecialisten staan u graag te woord.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Logisticon neemt leerlingen mee in de wereld van techniek
Op woensdag 17 april opende Logisticon haar deuren voor enthousiaste groep 7 leerlingen van vijf basisscholen uit Groot-Ammers, Nieuwpoort/Langerak en Streefkerk.
Lees meer
Logisticon’s ultrafiltratie-installatie getest
Op een groot chemiecluster in Duitsland zijn plannen om een nieuwe fabriek te bouwen. Voor deze nieuwe fabriek is gezuiverd oppervlaktewater nodig.
Lees meer
Kwaliteit drinkwater Zweedse gemeente veiliggesteld
Eind 2023 klopte een Zweedse drinkwatervoorziening, verantwoordelijk voor het drinkwater van een grote gemeente, bij Ramson AB aan, Logisticon's partner in Zweden. In de drinkwaterbron had een bacterie uitbraak plaatsgevonden.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.