Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
In en uit de Put

Op 4 september 2020 werd drinkwater-zuiveringsstation de Put te Nieuw-Lekkerland uitgeschakeld omdat Oasen het grootschalig gaat vernieuwen. Deze productielocatie, die al in 1922 in productie werd genomen, zat aan het einde van zijn technische en economische levensduur. Het nieuwe zuiveringsstation, waar grondwater wordt gezuiverd tot 100% drinkwater, wordt uitgevoerd met moderne zuiveringstechnieken. Het ontwerp is gebaseerd op het door Oasen ontwikkelde One Step Reverse Osmosis (OSRO)-concept, bestaande uit membraantechnologie (Reverse Osmosis) en nabehandeling. 

Logisticon Water Treatment heeft de opdracht van Oasen ontvangen voor het bouwen van de RO-membraaninstallatie. Tevens realiseert Logisticon een gedeelte van de nabehandeling, die uit ionenwisselingfilters (IEX) bestaat. Het complete zuiveringsgebouw wordt gerealiseerd door hoofdaannemer de ADS Groep. Zij verzorgen ook het overige deel van de nabehandeling, die uit een calcietfiltratie en beluchting- inclusief ontgassingstorens (BOT) bestaat.

Dankzij de komst van deze nieuwe waterzuivering kan Oasen vanaf eind 2022 de drinkwatervoorziening voor de toekomst garanderen. Verzilting van het grondwater en toekomstige vervuilingen worden in deze nieuwe zuivering namelijk optimaal verwijderd.

Voorts is Oasen ook in Kamerik gestart met de nieuwbouw van zuiveringsstation De Hooge Boom. Ook bij dit project heeft Logisticon de opdracht gekregen voor de bouw van eenzelfde installatie zoals op De Put. Zij het dat Logisticon hier samenwerkt met hoofdaannemer GMB. De aanpak op deze locatie is echter iets anders, aangezien de bestaande zuivering pas afgebroken wordt wanneer de nieuwe zuivering medio 2023 operationeel is.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Winnaars website win-actie
Logisticon heeft 3 weken geleden een nieuwe website en daarbij een win-actie aangekondigd. Iedereen ontzettend bedankt voor het bekijken van de website en het meespelen!
Lees meer
Tijdelijke drinkwatervoorziening tijdens ombouw drinkwaterstation
In centraal Europa wordt veel drinkwater gewonnen uit oppervlaktewater, vooral uit meren. Om de levering van kwalitatief goed drinkwater ook in de toekomst te garanderen moet een groot utiliteitsbedrijf in Zwitserland drinkwaterstations moderniseren.
Lees meer
MBR-installatie voor industriƫle klant
Logisticon heeft voor een industriƫle klant in de chemie, gevestigd in het roergebied in Duitsland, een membraanbioreactor (MBR) installatie gerealiseerd.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.