Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
inDENSE®: Verbeterde slibbezinkbaarheid en fosfaatverwijdering voor minimale CAPEX

Afgelopen voorjaar heeft Logisticon in samenwerking met Sweco op de rioolwaterzuivering Terneuzen de eerste inDENSE®-installatie van Nederland gerealiseerd. De gepatenteerde inDENSE®-technologie is gericht op slibselectie door middel van cyclonen om de bezinkbaarheid van het slib te verbeteren.  Met de cyclonen vindt een continue selectie van de zwaardere slibfractie plaats waardoor de bezinkbaarheid van het slib verbetert (lage slibvolume index) en constanter blijft (geen voorjaarspieken). Tevens neemt de bio-P capaciteit toe.

Door het implementeren van de inDENSE®-technologie kan een forse investering in een extra nabezinktank worden voorkomen. De inDENSE®-technologie is ingebouwd in de bestaande sliblijn, zonder onderbreking van het proces. Retourslib wordt opgepikt uit een bestaande slibput waarna het naar de cyclonen wordt gepompt. De dikke fractie (het beter bezinkbare slib) gaat retour naar de zuivering. De dunne fractie (het minder goed bezinkbare slib) verlaat via de sliblijn de zuivering.

Voordelen inDENSE®:

  • Betere bezinkbaarheid slib – hogere hydraulische belasting systeem
  • Verbeterde biologische fosfaatverwijdering
  • Geringe investering
  • Zeer compact systeem, vergt weinig ruimte
  • Laag energieverbruik en géén chemicaliënverbruik

Met het inDENSE® proces wordt de slibvolume-index blijvend verlaagd, waardoor de capaciteit van de zuivering aanzienlijk toeneemt. De eerste resultaten zijn veelbelovend. Langdurige monitoring zal uitwijzen hoe de cyclonen over de seizoenen functioneren. Met een lage CAPEX kan een aanzienlijke winst behaald worden.

Meer weten, of benieuwd wat inDENSE® voor u kan betekenen? Neem contact op met Logisticon via 0184-608260 of water@logisticon.com. Logisticon helpt u graag.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Aanvoer van gezuiverd water veiliggesteld voor chemiefabriek met de Mobile Water Solutions van Logisticon
Een Scandinavische fabriek wil de toekomstige aanvoer van gezuiverd water voor zijn productielocatie veiligstellen. Momenteel wordt het water uit een nabijgelegen meer gebruikt, met geen of weinig voorbehandeling.
Lees meer
Nieuwe uitvoering van Logisticon’s chemieopslag- en doseeroplossing
Logisticon heeft een nieuwe chemieopslag- en doseeroplossing ontwikkeld. Deze oplossing wordt ook wel een “Chemdose” genoemd en was tot op heden beschikbaar met een inhoud van 10m3 en 15m3. De nieuwste uitvoering heeft een inhoud van 1,5m3.
Lees meer
Een tijdelijke installatie, vaak een passende oplossing
Twee fabrieken maakten gebruik van een afvalwaterzuiveringsinstallatie die één van deze fabrieken beheerde. De fabriek die de zuivering beheerde veranderde van eigenaar en zo stopte de mogelijkheid voor de andere fabriek om haar afvalwater daar te lozen.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.